fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’ajuntament de Morella denuncia que no rep l’1,5% cultural per a conservar el patrimoni

L’ajuntament de Morella denuncia que no rep l’1,5% cultural per a conservar el patrimoni

Morella pretenia rehabilitar les torres de Sant Francesc i La Pardala amb estes ajudes.

L’ajuntament de Morella denuncia que el Ministeri de Foment no destine fons de l’1,5% per a conservar el patrimoni. D’esta manera, durant el ple ordinari del mes de març es va aprovar per unanimitat una moció amb la qual el consistori es queixa de la falta d’informació per part dels organismes de l’Estat. Així, Morella pretenia rehabilitar les torres de La Pardala i Sant Francesc, un projecte valorat en 800.000 euros en un tram de la muralla que presenta greus problemes d’estabilitat.

La regidora de Cultura, Rocío Querol, ha recordat que “els fons de l’1,5% cultural són els que per llei ha de destinar el Ministeri de Foment per a la recuperació patrimonial, prioritzant aquelles zones on es desenvolupen actuacions, com és el cas de la N-232”. A més, l’edil ha explicat que “Morella i el projecte compleixen totes les característiques necessàries per a rebre estes ajudes” i que, a més, “són molt urgents a causa dels problemes que presenta este tram de la muralla, ja que per a Morella és molt important el seu patrimoni, com són el Castell i les muralles”.

Rocío ha comentat que “cal millorar la comunicació entre el Ministeri de Foment i els Ajuntaments, ja que no rebem cap tipus d’informació sobre estes ajudes, que són les úniques subvencions de l’Estat per a patrimoni i lamentem que els ministeris de Foment i Cultura no ens donen suport”. Finalment, ha destacat que “durant molt de temps no ens han donat l’1,5% cultural i ara, amb l’actuació a la N-232, ens toca rebre esta ajuda per a reparar el nostre patrimoni”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.