Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Morella, en contra dels nous rebuts de residus

L’Ajuntament de Morella, en contra dels nous rebuts de residus

La taxa per valorització i eliminació de residus urbans afecta edificacions que no disposen del servei de recollida d’escombraries.

L’Ajuntament de Morella està en contra de la nova taxa per valorització i eliminació de residus urbans que afecta masos i edificacions que no disposen de servei de recollida d’escombraries. La revisió cadastral dels últims anys i el fet que el titular dels residus s’agafa a partir del cadastre ha fet que apareguen nous rebuts en este tipus d’edificacions, algunes de les quals no tenen les condicions d’habitabilitat i no generen residus. Així, el consistori, igual que la Mancomunitat dels Ports, posa les facilitats per a fer les reclamacions pertinents de cadascuna de les persones afectades.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Morella vol ajudar i facilitar les reclamacions d’eixes persones afectades.. Així, l’alcalde de la ciutat, Rhamsés Ripollés, ha comentat que “vam enviar una queixa al consorci i al servei de recaptació de la Diputació per que no se donaren d’alta estos nous rebuts, ja que no és just ni té cap sentit. Malauradament no ens van fer cas i el problema continua per a tots els municipis”.

Ara són moltes les persones que estan rebent cartes informatives dient que pròximament se’ls passarà el nou rebut. Davant d’esta situació, Morella i tots els ajuntaments de la Mancomunitat dels Ports, com comenta Rhamsés, “posem a disposició dels ciutadans i ciutadanes tot el que necessiten per a fer les reclamacions oportunes i que no els cobren una taxa per un servei del qual no gaudeixen”. A esta queixa es sumen tots els pobles de la Mancomunitat dels Ports que es veuen afectats per la taxa, ja que són nombroses les edificacions i masies en tota la zona.

A més, Rhamsés ha conclòs que “açò va en contra del manteniment de la població d’estes edificacions i de petits nuclis urbans sobre els quals s’ha d’actuar per a incrementar la seua recuperació i no posar traves a la seua utilització o habitatge”.

Les persones afectades es poden dirigir a l’ajuntament de Morella on se’ls facilitarà un formulari d’al·legació. Esta s’ha de realitzar dins del període voluntari de pagament i serà el municipi que faça aplegar totes les reclamacions al consorci de residus. “Esperem que s’atenguen estes reclamacions justes i ens consta que s’està fent un treball important perquè este rebut a les edificacions com masies i altres s’elimine per als anys vinents i no torne a ocórrer el que ha passat enguany.

Leave a Reply

Your email address will not be published.