fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’ajuntament de Morella prepara les obres del Colomer Zurita amb les empreses que opten a realitzar-les

L’ajuntament de Morella prepara les obres del Colomer Zurita amb les empreses que opten a realitzar-les

El consistori va rebre ahir la resoluci贸 definitiva de les ajudes de l’1,5% cultural, la qual cosa permetr脿 iniciar les obres immediatament a l’adjudicaci贸.

L’ajuntament de Morella continua amb els tr脿mits de recuperaci贸 de l’edifici Colomer Zurita. D’aquesta manera, ara est脿 l’obra en licitaci贸 i avui s’ha mantingut una visita t猫cnica amb les empreses que opten a realitzar el projecte de rehabilitaci贸 del segon claustre que albergar脿 l’Escola de M煤sica. A m茅s, el consistori va rebre ahir la resoluci贸 de les ajudes de l’1,5% cultural del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per a aquesta actuaci贸, la qual compta amb un pressupost de 810.000 euros, dels quals, el ministeri aporta el 65% aproximadament. El fet de comptar ja amb la resoluci贸 definitiva, permetr脿 agilitzar els tr脿mits perqu猫 les obres siguen una realitat. Finalment, est脿 previst que, a meitat del mes de gener, les empreses hagen presentat les seues propostes i es conega la guanyadora posteriorment.

La licitaci贸 va dirigida a empreses especialitzades en restauraci贸 d’immobles hist貌rics i culturals, m茅s concretament a aquelles del grup K, subgrup 7 i categoria 4. En la licitaci贸 s’ha volgut primer la qualitat, garantia i bons equips, per tant, atorga fins a 10 punts per l’oferta econ貌mica, 10 m茅s per la realitzaci贸 de l’actuaci贸 en els nou mesos de termini establerts, fins a 50 per l’ampliaci贸 de la garantia i 30 pel personal t猫cnic.
L’alcalde de Morella, Rhams茅s Ripoll茅s, ha destacat que “pas a pas, s’avan莽a per a recuperar el Colomer Zurita i que albergue activitats formatives com l’Escola de M煤sica i ahir vam rebre una exel路lent not铆cia amb la resoluci贸 definitiva del ministeri, la qual constata el suport a este projecte i agilitza la tramitaci贸 perqu猫 les obres siguen una realitat a principis d’any”. L’edil ha explicat que “les empreses que poden realitzar les obres han visitat avui l’edifici per a valorar l’actuaci贸 i presentar les seues ofertes amb les necessitats de l’edifici i l’activitat que tindr脿”. Finalment, Rhams茅s ha comentat que “es tracta d’una actuaci贸 molt important que, com hem treballat amb els responsables de l’Escola de M煤sica, permetr脿 tindre unes noves instal路lacions i suposar脿 el renaixement d’este edifici que significa tant per a Morella”.

Cal recordar que Morella destinar脿 l’1,5% cultural del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana a aquest projecte de recuperaci贸. Esta fase de l’actuaci贸 ha previst el condicionament de les aules i el projecte tamb茅 preveu el canvi de la coberta del claustre interior del Colomer Zurita.

Aquest 茅s un edifici emblem脿tic situat al centre hist貌ric de la ciutat de Morella, en la mateixa pla莽a on est脿 la Bas铆lica Arxiprestal. El Colomer Zurita 茅s un edifici de grans dimensions que ha albergat l’activitat educativa des dels seus inicis. Aix铆 va acollir les classes dels Pares Escolapis i despr茅s ja va passar a ser l’institut de la ciutat. A m茅s, cal recordar que l’Ajuntament de Morella va recuperar la propietat de l’edifici Colomer Zurita a l’octubre de l’any 2019 quan van signar la cessi贸 d’aquest amb la Diputaci贸 de Castell贸, despr茅s de molts anys reivindicant-ho.

Leave a Reply

Your email address will not be published.