fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’ajuntament de Morella trasllada a Sanitat la preocupaci贸 per la falta de metges al SAMU

L’ajuntament de Morella trasllada a Sanitat la preocupaci贸 per la falta de metges al SAMU

Morella i la comarca dels Ports van recuperar el SAMU 24 hores l’any 2019, un servei molt necessari a causa de la dist脿ncia amb els hospitals.

L’ajuntament de Morella ha traslladat a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut P煤blica la seua preocupaci贸 per la falta de metges i metgesses en el servei de SAMU 24 hores en alguns dies puntuals tant en Morella com en altres poblacions properes com Sant Mateu i Vilafranca. Aix铆, en la Junta de Govern local que se celebra avui, hi ha un acord per traslladar la situaci贸 actual amb el servei i col路laborar per a resoldre-la, entenent la dificultat que hi ha en estos moments per a trobar facultatius disponibles. Tamb茅 es traslladar脿 al ple ordinari corresponent al mes de juliol que tindr脿 lloc la pr貌xima setmana en forma de moci贸.

La regidora de Benestar Social i Promoci贸 de la Salut, Mal煤 Blasco, ha explicat que “entenem la falta de metges i metgesses que hi ha actualment a nivell general, per貌 tamb茅 cal resoldre aquesta situaci贸 amb el servei de SAMU d’aquesta zona”. L’edil ha explicat que “en el servei de Morella hi ha falta durant algunes franges hor脿ries com va passar durant el passat cap de setmana” i ha recordat que “茅s necessari solucionar la situaci贸 a causa de la dist脿ncia dels pobles de la comarca amb els hospitals i no sols mirar les estad铆stiques de les incid猫ncies”.
Cal recordar que Morella i la comarca dels Ports van recuperar el servei de SAMU 24 hores a l’inici de l’any 2019. Aquesta va ser una reivindicaci贸 hist貌rica d’aquesta zona per a tindre uns serveis sanitaris dignes i un temps de resposta acceptable davant de les urg猫ncies, sobretot, tenint en compte la dist脿ncia entre Els Ports i els hospitals. Finalment, cal explicar que l’equip que constitueix el SAMU per a oferir el servei complet 茅s de quatre t猫cnics i t猫cniques en emerg猫ncies, cinc infermeres i infermers i cinc metgesses i metges.

Leave a Reply

Your email address will not be published.