fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’ajuntament de Morella vol impulsar comunitats energ猫tiques locals

L’ajuntament de Morella vol impulsar comunitats energ猫tiques locals

Actualment les limitacions d’una dist脿ncia m脿xima de 500 metres i de B茅 d’Inter茅s Cultural impedeixen la creaci贸 de xicotetes instal路lacions fotovoltaiques amb esta finalitat.

L’ajuntament de Morella estar脿 preparat davant del canvi de normativa de creaci贸 de comunitats energ猫tiques locals enfront de les limitacions actuals. Aquest canvi produeix que aquestes puguen estar a m茅s de 500 metres de la poblaci贸 i, per tant, utilitzar teulades d’espais com el pol铆gon industrial Les Casetes o l’Hostal Nou. Aix铆, el consistori ha mantingut diferents reunions amb empreses especialitzades i plantejar projectes de xicotetes instal路lacions fotovoltaiques i per a afavorir a la gent en aquestes iniciatives. A m茅s, ha previst una reuni贸 informativa amb el ve茂nat per al mes de novembre.

Cal explicar que, les comunitats energ猫tiques s贸n punts de generaci贸 energ猫tica, en este cas fotovoltaica, i compartir l’energia entre tota la gent interessada a participar com a consumidora, la qual cosa provoca un estalvi energ猫tic. Actualment existeix un l铆mit de 500 metres de dist脿ncia m脿xima entre on es genera l’energia i on es consumeix. Aix貌, junt amb que el conjunt del Castell i muralles s贸n B茅 d’Inter茅s Cultural, impossibilitava la creaci贸 d’aquestes comunitats fins ara.

Cal destacar que l’alcalde de Morella, Rhams茅s Ripoll茅s, fa mesos es va reunir amb el Ministeri per a la transici贸 Ecol貌gica i el Repte Demogr脿fic el passat 29 de mar莽 per a demanar “un canvi en la normativa d’aquesta dist脿ncia m脿xima de 500 metres, ja que 茅s fonamental per a Morella i molts municipis amb un patrimoni hist貌ric i arquitect貌nic com este”. L’edil ha explicat que “la soluci贸 que podem plantejar ara 茅s la creaci贸 de les comunitats energ猫tiques en edificis situats al pol铆gon industrial o a l’Hostal Nou, on ja no afectarien el conjunt BIC ni a les zones de protecci贸 de vistes”. Finalment, ha comentat que “al mes de novembre donarem m茅s informaci贸 sobre aquestos projectes que pretenen que les ve茂nes i ve茂ns de Morella estalvien energia i recursos, aix铆 com la manera de participar”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.