fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Nules i l’ITC aconsegueixen un estalvi de més de 20.000 € este any en la climatització de la piscina municipal

L’Ajuntament de Nules i l’ITC aconsegueixen un estalvi de més de 20.000 € este any en la climatització de la piscina municipal

Gràcies a una instal·lació de geotèrmia somera en el marc del projecte europeu E-USE (aq) de la Red Climate-KIC Nules és pionera a l’Estat Espanyol.

L’Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC) ha presentat hui a Nules els resultats del primer any de la instal·lació de geotèrmia somera per a la climatització de la piscina municipal d’esta localitat.

Han estat uns resultats molt satisfactoris per a esta instal·lació pilot i pionera en l’Estat Espanyol emmarcada en el projecte europeu E-USE(aq) Europe Wide Use of Sustainable Energy from Aqüífers, que es xifra en un estalvi de 22.000 € anuals en climatització de la piscina, evitant a més l’emissió de 19.000 Kgs. de CO2 a l’atmosfera, entre altres avantatges.

L’objectiu del projecte E-USE(aq) és potenciar a Europa l’ús de l’energia sostenible procedent d’aqüífers i compta amb el suport de l’European Institute of Innovation and Technology (EIT) en el marc de la xarxa europea Climate-KIC, un exponent rellevant en la lluita contra el canvi climàtic.

En l’acte han estat presents l’Alcalde de Nules, David García, qui ha ressaltat que “es tracta d’un projecte del qual pot gaudir tota la ciutadania i en el que Nules és pioner a escala internacional, ens sentim satisfets d’un treball ben fet i no sols per l’estalvi que suposa per a les arques públiques, si no pel fet que és un bé per a tots, ciutadania i medi ambient”.

L’Alcalde ha estat acompanyat pel regidor de Medi Ambient, Jaume Segura, a més del President d’AICE-ITC, José Castellano qui ha volgut agrair a l’ajuntament de Nules la seua voluntat de cooperació, i la responsable de la investigació d’este projecte en l’ITC, Alicia Andreu.

També han assistit mandataris d’alguns municipis de la província, professionals en l’àmbit de l’aigua, l’energia, l’arquitectura i tècnics de serveis municipals, interessats a conéixer els diversos aspectes d’esta iniciativa per a estudiar possibilitats de futures instal·lacions d’esta renovable i encara poc coneguda, que va agafant auge a poc a poc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.