fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Pen铆scola elabora el seu Pla de Mesures Antifrau

L’Ajuntament de Pen铆scola elabora el seu Pla de Mesures Antifrau

El consistori aposta aix铆 per un nou mecanisme d’integritat institucional i de refor莽 de la transpar猫ncia que s’aprovar脿 en el pr貌xim Ple municipal.

L’Ajuntament de Pen铆scola ha elaborat el seu Pla de Mesures Antifrau, apostant aix铆 聽per un nou mecanisme d’integritat institucional i de refor莽 de la transpar猫ncia.

Aquest Pla permet millorar el posicionament del municipi per a la captaci贸 i administraci贸 de fons europeus, “ja que compleix les exig猫ncies comunit脿ries en mat猫ria de prevenci贸, detecci贸 i correcci贸 del frau, la corrupci贸 i el conflicte d’interessos” ha detallat l’alcalde, Andr茅s Mart铆nez, satisfet amb els avan莽os en aquesta mat猫ria i “comprom茅s amb continuar liderant i refor莽ant l’aposta municipal per la transpar猫ncia”.

El contingut d’aquest Pla est脿 basat en el document d’Orientacions per al Refor莽 dels mecanismes per a la prevenci贸, detecci贸 i correcci贸 del frau, la corrupci贸 i els conflictes d’interessos, referits en l’article 6 de l’Ordre HFP 1030/2021, de 29 de setembre, per la qual es configura el sistema de gesti贸 del Pla de Recuperaci贸, Transformaci贸 I Resili猫ncia (24 de gener de 2022), elaborat per la Direcci贸 General del Pla i del Mecanisme de Recuperaci贸 i Resili猫ncia del Ministeri d’Hisenda i Funci贸 P煤blica.
Una de les mesures de detecci贸 del frau, establides en el Pla Antifrau en el marc del Pla de Recuperaci贸, Transformaci贸 i Resili猫ncia, 茅s habilitar un canal de den煤ncia obert, la b煤stia antifrau, on qualsevol persona podr脿 notificar les sospites de frau i les presumptes irregularitats que, a aquest respecte, poguera haver detectat.
“Impulsant aquest Pla comptem amb un detallat Codi 脠tic per a la corporaci贸 i els treballadors p煤blics que controlar脿 la Comissi贸 de Seguiment d’aquest, a m茅s, habilitarem un canal de den煤ncies per a involucrar la ciutadania en la fiscalitzaci贸 i control del bon govern pel qual apostem”, ha explicat la regidora de l’脿rea de Transpar猫ncia, Raquel Par铆s, confirmant la posada en marxa de la b煤stia Antifrau despr茅s de l’aprovaci贸 del pla, en el pr貌xim Ple municipal.
Per al desenvolupament del Pla l’Ajuntament ha comptat amb finan莽ament provincial, a trav茅s de la concurr猫ncia i consecuci贸 per part del consistori de la subvenci贸 per al foment dels pilars sobre els quals s’assentisca el govern obert que concedeix la Diputaci贸, amb una aportaci贸 per part de la instituci贸 provincial de 4.959鈧.

Leave a Reply

Your email address will not be published.