fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Pen铆scola en ple i de forma un脿nime sol路licitar脿 col路laboraci贸 al Govern despr茅s del temporal Gl貌ria

L’Ajuntament de Pen铆scola en ple i de forma un脿nime sol路licitar脿 col路laboraci贸 al Govern despr茅s del temporal Gl貌ria

Se sol路licita un estudi detallat de tot el litoral i un pla d’actuacions.

En una moci贸 conjunta, consensuada per tots els grups municipals, durant el pr貌xim ple ordinari, que tindr脿 lloc el dijous d’esta setmana, l’Ajuntament de Pen铆scola sol路licitar脿 a les administracions superiors, “responsabilitat i ajuda” despr茅s del pas dels 煤ltims temporals.

Aix铆 ho ha explicat la portaveu de l’equip de govern a Pen铆scola, Raquel Par铆s, ja que la moci贸 elevar脿 peticions relacionades amb els efectes que estos temporals han ocasionat en la localitat.
Concretament, es va instar el Govern d’Espanya a la declaraci贸 de Pen铆scola com a municipi afectat pel temporal Gl貌ria i “zona afectada greument per una emerg猫ncia de protecci贸 civil”; conseg眉entment, se sol路licita “la tramitaci贸 d’ajudes de car脿cter pal路liatiu per atendre necessitats derivades d’altres sinistres i cat脿strofes, aix铆 com la preparaci贸 de la normativa corresponent i l’activaci贸 del fons de solidaritat de la Uni贸 Europea per a cat脿strofes naturals greus” tal com resa el document.

A m茅s, el document consensuat demana al Govern que permeta als ajuntaments destinar el super脿vit de l’any passat a les obres que siga necessari escometre per a recuperar la normalitat.
“Ens unim per reclamar actuacions estrat猫giques i solucions integrals tamb茅 a llarg termini” ha ampliat Raquel Par铆s, qui ha explicat que la moci贸 que s’aprovar脿 dijous sol路licita al Ministeri per a la Transici贸 Ecol貌gica que redacte, aprove i publique com m茅s prompte millor el Pla Integral de Protecci贸 de la costa en el nostre litoral i el dote de la major quantia possible en els pr貌xims Pressupostos Generals de l’Estat per poder dur a terme una actuaci贸 integral, no nom茅s per fer front als danys causats pel temporal hist貌ric que recentment s’ha sofert, sin贸 tamb茅 per donar-hi una soluci贸 definitiva.

Aix铆 mateix, el document que aprovaran tots els grups municipals contempla la sol路licitud a la Diputaci贸 Provincial d’ajudes econ貌miques per sufragar les despeses ocasionades pel temporal en la localitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.