fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Peníscola en ple i de forma unànime sol·licitarà col·laboració al Govern després del temporal Glòria

L’Ajuntament de Peníscola en ple i de forma unànime sol·licitarà col·laboració al Govern després del temporal Glòria

Se sol·licita un estudi detallat de tot el litoral i un pla d’actuacions.

En una moció conjunta, consensuada per tots els grups municipals, durant el pròxim ple ordinari, que tindrà lloc el dijous d’esta setmana, l’Ajuntament de Peníscola sol·licitarà a les administracions superiors, “responsabilitat i ajuda” després del pas dels últims temporals.

Així ho ha explicat la portaveu de l’equip de govern a Peníscola, Raquel París, ja que la moció elevarà peticions relacionades amb els efectes que estos temporals han ocasionat en la localitat.
Concretament, es va instar el Govern d’Espanya a la declaració de Peníscola com a municipi afectat pel temporal Glòria i “zona afectada greument per una emergència de protecció civil”; consegüentment, se sol·licita “la tramitació d’ajudes de caràcter pal·liatiu per atendre necessitats derivades d’altres sinistres i catàstrofes, així com la preparació de la normativa corresponent i l’activació del fons de solidaritat de la Unió Europea per a catàstrofes naturals greus” tal com resa el document.

A més, el document consensuat demana al Govern que permeta als ajuntaments destinar el superàvit de l’any passat a les obres que siga necessari escometre per a recuperar la normalitat.
“Ens unim per reclamar actuacions estratègiques i solucions integrals també a llarg termini” ha ampliat Raquel París, qui ha explicat que la moció que s’aprovarà dijous sol·licita al Ministeri per a la Transició Ecològica que redacte, aprove i publique com més prompte millor el Pla Integral de Protecció de la costa en el nostre litoral i el dote de la major quantia possible en els pròxims Pressupostos Generals de l’Estat per poder dur a terme una actuació integral, no només per fer front als danys causats pel temporal històric que recentment s’ha sofert, sinó també per donar-hi una solució definitiva.

Així mateix, el document que aprovaran tots els grups municipals contempla la sol·licitud a la Diputació Provincial d’ajudes econòmiques per sufragar les despeses ocasionades pel temporal en la localitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.