fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Peníscola finançarà les obres després del temporal ‘Glòria’

L’executiu local sol·licitarà un préstec de més de dos milions d’euros per sufragar les despeses imprevistes.

L’equip de govern de l’Ajuntament de Peníscola està treballant en la sol·licitud d’un préstec amb el qual fer front a les necessitats que ha generat el temporal marítim del passat mes de gener en la localitat. Així ho ha explicat el mateix alcalde, Andrés Martínez, després de mantenir este matí una reunió amb els responsables de les àrees de Serveis, Hisenda i Turisme del seu equip.

“No podem no fer res davant l’abandonament del govern de Sánchez” ha declarat l’alcalde, fent referència a les obres d’emergència que executa el Ministeri després d’este tipus de successos, i que en esta ocasió únicament inclou actuacions en les platges de la localitat.

Els danys en els passeigs marítims i infraestructures no estan contemplats en les previsions del Govern i l’executiu local ha decidit assumir-ne el cost.

“Hi ha obres urgents i necessàries, nosaltres no abandonarem els nostres veïns i hem de garantir la seua seguretat, per exemple, en els accessos sud, on la carretera presenta un clevill. Cal actuar ja i això és el que farem” ha assegurat Martínez.

El pressupost 2020, aprovat i en vigència des del mes de gener, no contempla este imprevist, així que des de l’àrea d’Hisenda s’està treballant ja en la tramitació necessària per a la sol·licitud d’un crèdit bancari.
Amb recursos de diferents partides pressupostàries s’han anat cobrint les primeres despeses generades pel temporal, com per exemple, la neteja, la jardineria o el desbrossament de camins.
Amb el nou préstec es procedirà a l’execució de l’obra de reparació i consolidació del vial que dona accés al litoral sud del municipi i que s’ha vist afectat pel temporal, ja que presenta un clevill que provoca la impossibilitat de circular en ambdós sentits durant alguns trams de l’únic accés a la zona.
A més, amb l’import que es pretén sol·licitar al banc, l’executiu local assumirà els costos de recuperar els més de cinc quilòmetres de passeig marítim, el mobiliaria urbà afectat o la recuperació de la jardineria. En les platges, el punt accessible per a usuaris amb mobilitat reduïda, totes les casetes i torretes de vigilància i així, totes les actuacions que es van remetre a la Subdelegació del Govern després del pas el temporal “davant les quals el Govern ha fet cas omís» ha denunciat Martínez.
“És inconcebible que el Govern no assumisca la seua responsabilitat en la recuperació de la normalitat en els nostres municipis. Les obres d’emergència i la seua consignació pressupostària, en la nostra província, ni tan sols cobrixen una quarta part de les nostres necessitats, així que ens veiem obligats a assumir-les nosaltres perquè no mirarem cap a un altre costat. Després de fer un esforç titànic per complir amb els nostres veïns, caldrà veure quina quantitat d’inversió podem recuperar amb les línies d’ajudes que puguem cobrar amb anys de retard, un despropòsit que hem d’acabar solucionant nosaltres” ha afegit Martínez.

Leave a Reply

Your email address will not be published.