fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Peníscola sol·licita autorització per a millorar l’enllumenat de l’Avinguda Estació, principal vial d’accés al municipi

L’Ajuntament de Peníscola sol·licita autorització per a millorar l’enllumenat de l’Avinguda Estació, principal vial d’accés al municipi

Aquesta carretera és de competència autonòmica i Generalitat va escometre unes obres de millora en un tram d’aquesta sense incloure els nous punts de llum.

 L’Ajuntament de Peníscola ha sol·licitat a la Generalitat Valenciana autorització per a millorar l’enllumenat de la CV-141. Aquest vial és la via d’accés principal a la població, té quasi cinc quilòmetres de longitud i connecta el centre del municipi amb la N-340.

La Conselleria d’Obres Públiques va finalitzar en 2019 les últimes obres de millora en aquest vial, concretament en 1,3 quilòmetres, des de la rotonda enfront de la Urbanització Estíbaliz, fins a la rotonda que enllaça el vial amb el Camí Abellers.
“Va quedar pendent la millora del vial i els seus accessos des d’aqueixa rotonda fins a l’enllaç amb la carretera nacional” ha explicat l’alcalde, Andrés Martínez, a més, “de l’execució completa del projecte inicial de millora en aqueix tram que incloïa, entre altres qüestions, els nous punts de llum en el vial”.

En l’última dècada s’han registrat 143 accidents amb 85 víctimes en aquesta via, “és per això que venim insistint durant anys en la importància de la seua millora” ha explicat Martínez.

Amb aquest propòsit, “i constatant que Generalitat no completa la millora” el consistori ha tramitat la sol·licitud a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat de la Generalitat Valenciana per a poder incorporar nous punts de llum en aquest últim tram millorat del vial amb l’expectativa que l’administració autonòmica l’autoritze, ” si Conselleria no ha instal·lat l’enllumenat, hauria de permetre que ho faça l’Ajuntament, la il·luminació en una carretera tan transitada és fonamental per a la seguretat”.
Durant l’execució del tram indicat, Generalitat va efectuar la canalització i les arquetes per a dotar de servei d’enllumenat públic al vial, així que l’actuació municipal consistiria en el cablejat i la instal·lació dels punts de llum amb fonamentació, per a això és necessària l’autorització de Conselleria, per ser el vial de la seua competència.
El pressupost municipal per a 2022 inclou una partida pressupostària per a l’execució d’aquesta obra amb 100.000€ de dotació, que podrà veure’s ampliada amb romanents si és necessari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.