fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Pen铆scola sol路licita novament una base d’ambul脿ncies per al municipi en el pr貌xim ple municipal

L’Ajuntament de Pen铆scola sol路licita novament una base d’ambul脿ncies per al municipi en el pr貌xim ple municipal

El servei de transport sanitari que costeja l’Ajuntament, actualment, duplica els serveis que presten els vehicles de la Generalitat i que es desplacen des d’altres municipis.

El ple municipal del pr貌xim dijous inclou en els assumptes a tractar la proposta de resoluci贸 de l’alcalde, Andr茅s Mart铆nez, per a remetre a la Generalitat Valenciana la sol路licitud d’una base d’ambul脿ncies en el municipi.

“Una vegada m茅s, continuem insistint en la necessitat imperiosa de comptar amb aix貌, perqu猫 des de Conselleria ni s’han volgut fer c脿rrec del servei, ni ens permeten que puguem cobrir-ho nosaltres en les mateixes condicions que hauria de prestar-se des de l’administraci贸 auton貌mica” ha recordat el primer edil.

En les comissions informatives al ple, “tots els grups s’han mostrat amb actitud favorable a la petici贸, tots entenem que hem de continuar reclamant a la Generalitat Val猫ncia a este servei”.

En el ple de juny de 2016, per unanimitat de tots els grups, es va fer esta mateixa sol路licitud, “des de Generalitat no han at猫s la nostra petici贸 i no deixarem d’exigir el que 茅s just; 茅s per aix貌 que, arrencat el nou mandat, tornem a insistir sobre esta necessitat” ha explicat Mart铆nez.

Esta primera sol路licitud en 2016 venia motivada despr茅s de la recepci贸 de l’informe requerit per part de l’Ajuntament a la Conselleria de Salut, pel qual es demanava a l’administraci贸 competent un informe de no duplicitat amb l’objectiu de poder continuar contractant el servei d’ambul脿ncia 24h.
Este procediment, que venia duent a terme l’Ajuntament en els anys anteriors, rebia per primera vegada un informe desfavorable en 2016 per a l’administraci贸 local, perqu猫 assegurava que existia duplicitat i que esta no 茅s competent per a la contractaci贸 d’este servei sanitari.

A conseq眉猫ncia d’este informe, l’Ajuntament treia a licitaci贸 p煤blica un contracte per a transport sanitari no assistit i, en l’actualitat, este transport sanitari dependent de l’Ajuntament, at茅n al voltant de 1400 urg猫ncies a l’any, mentre el servei que presta la Generalitat, amb vehicles amb base en altres municipis ve茂ns, at茅n 600 urg猫ncies anuals.

“Les xifres s贸n molt clares, els vehicles sanitaris que es desplacen des d’altres poblacions s贸n incapaces d’assumir la quantitat d’urg猫ncies que s’alerten en la nostra poblaci贸, sobretot en els mesos d’estiu; 茅s inadmissible i inconcebible que amb m茅s de 120.000 habitants en temporada estival, duplicant i triplicant la poblaci贸 d’altres localitats que compten amb base d’ambul脿ncia a la nostra comarca, Pen铆scola no dispose de base d’ambul脿ncia pr貌pia; hem d’insistir a la Generalitat i ho farem fins que ens atinguen” ha assegurat Mart铆nez.

Leave a Reply

Your email address will not be published.