fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Peníscola triplica la capacitat de recollida de brosses en el nucli suburbà

L’Ajuntament de Peníscola triplica la capacitat de recollida de brosses en el nucli suburbà

La regidoria de Serveis preveu finalitzar les obres del segon i tercer centre d’aportació abans del mes de juny.

Avancen les obres de construcció dels Centres d’Aportació situats en el recinte del Centre d’Estudis de la localitat. Estos espais, tenen entre 10 i 12 contenidors amb capacitat de 1000 litres de càrrega i estaran a la disposició dels veïns a partir del pròxim mes de juny després de la completa finalització dels treballs. Així ho ha assegurat el regidor de l’àrea de Serveis, Alfonso López, durant la seua visita al costat de l’alcalde de la ciutat, Andrés Martínez, al primer centre ja finalitzat.
Han pogut comprovar el revestiment interior de l’espai, que facilita la higienització, així com els desguassos i les preses d’aigua que permetran la seua neteja diària per part de l’empresa concessionària del servei, Fobesa.
El nou contracte signat enguany incloïa la construcció d’estos espais per a ampliar la capacitat de recollida de brosses en el nucli suburbà.

L’elevada concentració d’establiments comercials i de restauració en la zona centre desbordava la capacitat dels contenidors soterrats situats en zones d’alt trànsit, com el Passeig Marítim, l’encreuament d’este amb el vial d’accés al Casc Antic, així com en la Platja Sud.

“Amb este nou sistema es triplica la capacitat de recollida, s’elimina la problemàtica dels contenidors saturats en espais altament transitats per vianants i es garanteix el fàcil accés per part de particulars i establiments a estes noves estructures que compten amb rampes i estiguen situades estratègicament” ha explicat López.
Els centres d’aportació estan mimetitzats amb l’entorn, s’han pintat les zones exteriors per a camuflar l’objectiu del recinte i substituiran part dels actuals contenidors soterrats, la resta es destinaran a recollida selectiva.
L’alcalde ha valorat positivament esta solució a una situació que es repetia any rere any en la temporada estival durant la qual la població local es multiplica per 200, passant dels 7000 habitants que allotja la ciutat a l’hivern als més de 150.0000 en els becs d’ocupació dels mesos de juliol i agost. Este sistema s’ha implantat amb èxit en altres municipis turístics de la Comunitat Valenciana de característiques similars.

Leave a Reply

Your email address will not be published.