fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Peníscola urgeix a la Generalitat la finalització de l’obra de connexió de l’estació de bombament

L’Ajuntament de Peníscola urgeix a la Generalitat la finalització de l’obra de connexió de l’estació de bombament

La EPSAR, entitat de sanejament depenent del govern valencià, ha de soterrar la connexió provisional situada en un nou pont sobre l’Ullal.

El portaveu del govern municipal i edil d’Urbanisme, Romualdo Forner, ha mantingut una reunió esta setmana en les dependències de la EPSAR, Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals i que gestiona totes les depuradores de la Comunitat Valenciana, per a novament exigir a esta entitat depenent de la Generalitat Valenciana l’execució de la connexió definitiva de la nova estació de bombament de l’estació depuradora d’aigües residuals.

L’edil ha reiterat que queda esta obra pendent d’executar “a la qual la EPSAR es va comprometre per escrit ja en 2015, però després de dos anys de mandat, no han sigut capaços ni tan sols de redactar el projecte”.

Forner ha indicat que han exigit urgència en la redacció del projecte, licitació i execució de l’obra, recordant que el pont amb canalitzacions sobre l’Ullal “ha de soterrar-se per a connectar l’antiga estació de bombament amb la nova”.

Les obres exigides consisteixen en la desconnexió i anul·lació de la EPAR (l’Estació de Pretractament d’Aigües Residuals) de Peníscola, situada en els baixos de l’antic Ajuntament, i la seua connexió a la nova estació de bombament de la Plaça Constitució.

“Resulta preocupant que a hores d’ara de legislatura, ja hem passat l’equador d’esta, una obra senzilla com esta no haja pogut ser gestionada per l’Entitat” ha valorat Forner que ha destacat que l’obra figura en el seu Pla d’Obres.
Des de la EPSAR s’ha comunicat la possibilitat d’encarregar la redacció del projecte després de l’estiu, “alguna cosa que ni tan sols poden assegurar-nos, per la qual cosa exigim diligència i responsabilitat; volem fets i avanços ferms en este procediment” ha dit Forner.

Des de l’Ajuntament de Peníscola, “exigim a la EPSAR que complisca els seus compromisos amb els ciutadans que paguen religiosament la seua quota de cànon de sanejament tots els trimestres” permetent finalitzar l’obra i alliberar així de les inconveniències que provoca als veïns de la zona seguir funcionant amb l’antiga estació depuradora.

El passat any el ple municipal votava una moció impulsada per l’equip de govern que sol·licitava a la Generalitat Valenciana la finalització d’esta obra. Enguany, l’equip d’Andrés Martínez, tornarà a elevar una moció des del ple municipal, proposada que el seu portaveu ha anunciat per al pròxim ple ordinari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.