fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Pen铆scola urgeix a la Generalitat la finalitzaci贸 de l’obra de connexi贸 de l’estaci贸 de bombament

L’Ajuntament de Pen铆scola urgeix a la Generalitat la finalitzaci贸 de l’obra de connexi贸 de l’estaci贸 de bombament

La EPSAR, entitat de sanejament depenent del govern valenci脿, ha de soterrar la connexi贸 provisional situada en un nou pont sobre l’Ullal.

El portaveu del govern municipal i edil d’Urbanisme, Romualdo Forner, ha mantingut una reuni贸 esta setmana en les depend猫ncies de la EPSAR, Entitat P煤blica de Sanejament d’Aig眉es Residuals i que gestiona totes les depuradores de la Comunitat Valenciana, per a novament exigir a esta entitat depenent de la Generalitat Valenciana l’execuci贸 de la connexi贸 definitiva de la nova estaci贸 de bombament de l’estaci贸 depuradora d’aig眉es residuals.

L’edil ha reiterat que queda esta obra pendent d’executar “a la qual la EPSAR es va comprometre per escrit ja en 2015, per貌 despr茅s de dos anys de mandat, no han sigut capa莽os ni tan sols de redactar el projecte”.

Forner ha indicat que han exigit urg猫ncia en la redacci贸 del projecte, licitaci贸 i execuci贸 de l’obra, recordant que el pont amb canalitzacions sobre l’Ullal “ha de soterrar-se per a connectar l’antiga estaci贸 de bombament amb la nova”.

Les obres exigides consisteixen en la desconnexi贸 i anul路laci贸 de la EPAR (l’Estaci贸 de Pretractament d’Aig眉es Residuals) de Pen铆scola, situada en els baixos de l’antic Ajuntament, i la seua connexi贸 a la nova estaci贸 de bombament de la Pla莽a Constituci贸.

“Resulta preocupant que a hores d’ara de legislatura, ja hem passat l’equador d’esta, una obra senzilla com esta no haja pogut ser gestionada per l’Entitat” ha valorat Forner que ha destacat que l’obra figura en el seu Pla d’Obres.
Des de la EPSAR s’ha comunicat la possibilitat d’encarregar la redacci贸 del projecte despr茅s de l’estiu, “alguna cosa que ni tan sols poden assegurar-nos, per la qual cosa exigim dilig猫ncia i responsabilitat; volem fets i avan莽os ferms en este procediment” ha dit Forner.

Des de l’Ajuntament de Pen铆scola, “exigim a la EPSAR que complisca els seus compromisos amb els ciutadans que paguen religiosament la seua quota de c脿non de sanejament tots els trimestres” permetent finalitzar l’obra i alliberar aix铆 de les inconveni猫ncies que provoca als ve茂ns de la zona seguir funcionant amb l’antiga estaci贸 depuradora.

El passat any el ple municipal votava una moci贸 impulsada per l’equip de govern que sol路licitava a la Generalitat Valenciana la finalitzaci贸 d’esta obra. Enguany, l’equip d’Andr茅s Mart铆nez, tornar脿 a elevar una moci贸 des del ple municipal, proposada que el seu portaveu ha anunciat per al pr貌xim ple ordinari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.