fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Sagunt aposta pel llenguatge de signes en les seues instal路lacions i en els plens municipals

L’Ajuntament de Sagunt aposta pel llenguatge de signes en les seues instal路lacions i en els plens municipals

Esta iniciativa es prestar脿 des d’este dijous fins al mes de desembre de 2020, amb l’objectiu d’atendre les necessitats de les persones sordes o amb discapacitat auditiva i promoure la seua accessibilitat.

La delegaci贸 de Serveis Socials ha contractat els servicis d’interpretaci贸 i traducci贸 simult脿nia de castell脿 i valenci脿 al llenguatge de signes, i viceversa, amb l’objectiu d’eliminar les barreres de comunicaci贸 que tenen les persones sordes o amb discapacitat auditiva. A m茅s, de promoure l’accessibilitat d’estes persones en les seues relacions amb les administracions, com en la realitzaci贸 d’altres tipus de tr脿mits. Esta iniciativa es desenvolupar脿 este dijous, 27 de febrer, en el ple ordinari amb dos int猫rprets i continuar脿 fins a desembre de 2020.

L’ajuntament de Sagunt ha adjudicat a la Fundaci贸 C. V. Fesord el contracte, dotat amb un preu de 15 295,50 euros (IVA incl貌s), per a oferir els servicis de mediaci贸 i interpretaci贸; int猫rpret per a actes municipals i v铆deo-interpretaci贸, per a un m脿xim de 10 punts d’atenci贸 municipal, en els quals a trav茅s d’una videotrucada un especialista tradu茂x a l’instant. Aix铆 mateix, esta prestaci贸 inclou una acci贸 formativa presencial per al personal municipal sobre els equips inform脿tics i la instal路laci贸 del bucle magn猫tic de taulell, que s’encarregar脿 d’amplificar el so dels audi貌fons que porten les persones.

Alejandro Sotoca, delegat de Serveis Socials, ha destacat que esta actuaci贸 respon a les barreres de la comunicaci贸 que ha detectat el departament i als suggeriments de persones que han contactat amb l’脿rea. Tamb茅 ha posat l’accent que des de l’Equip de Govern s’ha fet l’esfor莽 per solucionar este problema, i per aix貌, segons ha explicat vindran int猫rprets i un equip tecnol貌gic: 芦S’han contractat els servicis de Fesord perqu猫 els seus int猫rprets del llenguatge de signes tradu茂squen en el ple. Sens dubte, d’esta iniciativa una de les coses m茅s importants 茅s la tecnologia que es posar脿 en els diferents departaments, ja que far脿 la vida d’estes persones m茅s c貌moda禄.

Leave a Reply

Your email address will not be published.