fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Sagunt intensifica els tractaments per a eliminar el mosquit tigre

L’Ajuntament de Sagunt intensifica els tractaments per a eliminar el mosquit tigre

A més, continuen els treballs amb equips de clavegueram per a tractaments de plagues de panderoles o rates.

Els treballs de tractament contra les plagues que el departament de Sanitat està realitzant continuen una setmana més. Com a conseqüència de les pluges de les últimes setmanes i de les altes temperatures que estem patint estos dies, ha proliferat el mosquit tigre. Per eixe motiu, i arran de la massiva recepció de queixes per part de la ciutadania, l’Ajuntament de Sagunt i l’empresa CTL (Compañía de Tratamientos Levante) han intensificat els tractaments per a eliminar-lo en diverses zones.

Per al dilluns 30 de setembre està previst que dos equips actuen en el control de mosquits principalment en zones inundables. El dimarts 1 d’octubre un equip realitzarà un control de mosquit tigre i un altre equip de clavegueram a Sagunt poble, per la zona de la c/Alfara, Estivella i voltants.

El dimecres 2 d’octubre, un equip de clavegueram actuarà en la zona de c/Pare Maresme, Cinqué Fabio i voltants. Per al dijous 3 d’octubre, un equip de clavegueram treballarà en la zona de c/General Caní, Romeu i voltants. I, finalment, el divendres 4 d’octubre hi haurà un equip de clavegueram en la zona de c/Mur Santa Ana, na Marcena i voltants.

Respecte al control de mosquits, des de l’empresa encarregada dels tractaments aconsellen la ciutadania que, per a contribuir al seu control, eviten l’acumulació d’aigua, revisen les aixetes i els aparells d’aire condicionat, reparen les pèrdues d’aigua i cloren les piscines periòdicament, mantenir nets i secs els depòsits d’aigua que estiguen fora d’ús, evitar l’acumulació d’aigua més de tres dies, desguassar els canalons després que ploga, evitar el risc excessiu de les zones entollades, controlar l’aigua que queda en els embornals de les terrasses, tapar els forats dels troncs dels arbres, o respectar els animals insectívors com per exemple granotes, rossinyols, oronetes o rates penades, ja que realitzen un control biològic d’estes plagues de manera natural.

A més, per a evitar les picades recomanen vestir pantalons llargs i mànega llarga durant l’alba i fosquejar, no abusar de cosmètics amb aromes afruitades, utilitzar mosquiteres i aplicar repel·lents de mosquits quan se sue.

Leave a Reply

Your email address will not be published.