fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Sagunt oferix suport extra en mobilitat, desinfecció, recursos i espais als centres educatius

L’Ajuntament de Sagunt oferix suport extra en mobilitat, desinfecció, recursos i espais als centres educatius

L’alcalde i el regidor d’Educació han mantingut una reunió telemàtica amb nombrosos directors, a causa de l’imminent inici del curs escolar, per a recollir les preocupacions del sector i donar resposta a les mateixes.

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i el regidor d’Educació, José Manuel Tarazona, s’han reunit este matí de manera telemàtica amb directors de centres educatius del municipi. Després de finalitzar-se la trobada, s’ha oferit una roda de premsa en el marc de la volta a les aules per a informar de les principals preocupacions del sector i dels suports oferits per l’administració.

En este sentit, destaca la dotació per part de la Generalitat Valenciana de 89 nous docents per al curs 2020/2021, dels quals 45 d’ells formaran part del professorat i 44 del Pla de millora, oferint suport i permetent una reducció de les ràtios d’alumnat i professorat.

L’Ajuntament de Sagunt ha considerat quatre línies principals d’actuació per a ajudar als centres educatius, basades en la mobilitat, la desinfecció de centres, la gestió de recursos i l’oferta d’espais.

En primer lloc, l’alcalde ha assegurat que l’Ajuntament de Sagunt dóna suport amb l’esforç extra de desinfecció de tots els centres educatius, «perquè tots els edificis en els quals a partir del dia 7 hi haja xiquets estiguen en les millors condicions possibles, malgrat ser espais segurs per no haver tingut activitat en els últims mesos». Les intervencions es duran a terme tant pels matins com per les vesprades.

En segon lloc, la mobilitat, que afecta les entrades i eixides dels centres. «Intentarem donar solució a qualsevol mena d’aglomeració que puga suposar un focus de contagi i actuar garantint que en les entrades i les eixides hi haja el menor contacte possible», ha assegurat Moreno.

Un altre dels suports va en la línia d’ajudar a la gestió de recursos i contractacions, pel fet que l’Ajuntament manté contacte amb proveïdors i, a més, «per al mes d’octubre entregarem màscares reutilitzables a l’alumnat i equip docent dels centres» ha afirmat l’alcalde, qui ha informat també del lliurament de termòmetres a tots els centres per part de la Generalitat Valenciana.

També es donarà suport posant a la disposició dels centres diferents espais en cas de necessitat per una situació extraordinària, ajustant les localitzacions disponibles a les necessitats per a seguir el protocol.

El primer edil també ha anunciat la dotació de la Generalitat Valenciana en matèria de despeses extraordinàries derivades de la covid amb més de 215 000 euros, així com una altra dotació extraordinària per a activitats extraescolars d’aproximadament 92 800 euros, a més de la dotació de personal docent citada anteriorment.

Unes altres de les qüestions propiciades pels directors en la reunió ha sigut donar trasllat a la Generalitat que es duga a terme jornada contínua per a evitar així una entrada i una eixida, i de la incorporació d’infermers en els col·legis i instituts, una proposta ja aprovada per unanimitat en el Ple. A més, en la reunió s’ha sol·licitat una revisió de les consergeries de les escoles, per a comprovar que disposen dels recursos suficients a l’hora de les entrades i eixides.

El regidor d’Educació ha assegurat que s’està treballant «per a crear espais el més segurs possibles i oferir una educació universal de qualitat per a tots i totes», i ha citat l’elaboració dels plans de contingència, de les reduccions de ràtios, així com altres mesures internes com els grups estables de convivència o les mesures de protecció. «Estem fent un gran esforç dins de les nostres competències. L’educació és cosa de tots, hem de fer una crida a la tranquil·litat, a la sensatesa i a la responsabilitat de cara a l’inici del curs escolar i fer-lo amb tota la normalitat que siga possible, treballant en la prevenció», ha assenyalat Tarazona.

Moreno ha indicat que tots els centres han de basar-se en la guia establida per la Conselleria d’Educació i adaptar les seues particularitats i necessitats, ja que «és una responsabilitat per part de tot l’equip docent i directiu», a més ha donat les gràcies «a tots els treballadors del sector educatiu per l’esforç extra per a dur a terme l’inici de curs de la forma més normal possible».

Leave a Reply

Your email address will not be published.