fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Sagunt protegix els entorns dunars del litoral del municipi amb la instal·lació de 1415 palissades

L’Ajuntament de Sagunt protegix els entorns dunars del litoral del municipi amb la instal·lació de 1415 palissades

Aproximadament seran 5630 metres lineals d’acordonament per a protegir les dunes del litoral de Sagunt que el departament de Platges ha encarregat instal·lar a l’empresa pública SAG i el cost de la qual ascendix a 41 460 euros.

L’Ajuntament de Sagunt està instal·lant un total de 1415 palissades en el litoral del municipi per a protegir els entorns dunars a les platges del Port de Sagunt, Almardà i Corinto-Malva-rosa. Esta instal·lació l’està duent a terme l’empresa pública SAG, per encàrrec de la Regidoria de Platges, qui supervisarà la intervenció. Així mateix, els tècnics de Vida Silvestre han mostrat la seua voluntat de col·laborar i poder supervisar, junt al departament de Platges, els treballs per a l’acordonament i protecció de les dunes. També ha col·laborat Acció Ecologista – Agró.

L’acordonament amb palissades de fusta s’està duent a terme en funció de l’afluència d’usuaris de les platges i de la qualificació de protecció definida en el Catàleg de Platges del Pla d’acció Territorial Infraestructura Verda del Litoral de la Comunitat Valenciana (PATIVAL).

La intervenció, que té un cost total de 41 460 euros entre materials, maquinària i mà d’obra, suposarà l’acordonament amb tanques de fusta i cordes de nilons d’un total de 5630 metres lineals a les platges del municipi, concretament 2600 a la platja del Port de Sagunt, 2900 en la de Corinto-Malva-rosa i 130 en la d’Almardà, on a més es repararà el ja existent.

El regidor de Platges, Roberto Rovira, ha declarat que esta actuació, que suposa la instal·lació d’aproximadament 5,5 quilòmetres de protecció de palissades a les platges del municipi, implica «protegir més de 150 000 metres quadrats d’entorns dunars en un termini d’execució d’un mes i mig, per la qual cosa valorem que a la fi de setembre, aproximadament, totes les instal·lacions estiguen acabades». Així mateix, Rovira ha explicat que esta intervenció ve avalada per informes de la Demarcació de Costes de València, així com pel servici de Vida Silvestre de la Generalitat Valenciana, els qui posteriorment proporcionaran a l’Ajuntament cartelleria informativa per a les zones d’especial protecció, com és Almardà i Corint que compta amb espècies protegides.

«Esta actuació és la més important que ha realitzat l’Ajuntament de Sagunt quant a la protecció de les dunes, i l’objectiu fonamental, a més de protegir un espai del nostre litoral de gran valor ecològic, també és tractar de conscienciar a la ciutadania de la importància de tindre un entorn litoral protegit i de poder compatibilitzar l’ús i gaudi de les platges amb la protecció del medi natural en el litoral de la nostra ciutat», afig el regidor de Platges.

Sagunt compta amb aproximadament 4700 metres de cordons dunars, per la qual cosa l’objectiu d’esta instal·lació és el de preservar estos espais de gran valor ecològic mitjançant tanques i senyalitzar els espais protegits per a reduir al màxim els impactes negatius de l’ús dels més de 5 km de platja que té Sagunt. Segons la memòria valorada de la instal·lació, espècies com el corriol camanegre, una espècie protegida que es troba a Almardà i Corinto, s’han vist tremendament afectades per la massificació de la costa i per l’accés incontrolat de persones i animals domèstics als entorns dunars.

Leave a Reply

Your email address will not be published.