fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Sagunt secunda la parada reivindicativa per l’emerg猫ncia clim脿tica

L’Ajuntament de Sagunt secunda la parada reivindicativa per l’emerg猫ncia clim脿tica

Es tracta d’una concentraci贸 durant 4 minuts i 15 segons per a exigir mesures efectives en defensa del futur, d’un planeta viu i un m贸n m茅s just.

L’Ajuntament de Sagunt ha secundat hui divendres 27, a les 12.00 hores, la parada reivindicativa per l’emerg猫ncia clim脿tica convocada per l’Equip de Govern i el Comit茅 de Treballadores i Treballadors de l’Ajuntament de Sagunt. S’han convocat concentracions a les portes dels edificis municipals per a sumar-se a la mobilitzaci贸 pel clima i secundar les mobilitzacions impulsades pel moviment ecologista i la Plataforma Alian莽a per l’Emerg猫ncia Clim脿tica, per a exigir mesures efectives en defensa del futur, d’un planeta viu i un m贸n m茅s just.

Per este motiu, membres de la Corporaci贸 Municipal, del funcionariat, de sindicats, de col路lectius i la ciutadania s’han reunit durant 4 minuts i 15 segons i l’alcalde de Sagunt, Dar铆o Moreno, ha llegit el seg眉ent manifest:

“S’ha convocat esta concentraci贸 de 4 minuts i 15 segons, en els tots centres de treball. Esta durada simb貌lica cerca cridar l’atenci贸 sobre el nivell de concentraci贸 de part铆cules de CO2 en l’atmosfera de 415 ppm (parts per mili贸) aconseguit l’abril de 2019, in猫dit des de fa 3 milions d’anys, abans que l’home habitara la terra. La dada confirma la tend猫ncia d’augment en l’atmosfera del volum de CO2, un gas d’efecte d’hivernacle que agreuja el canvi clim脿tic.

El CO2 茅s un gas d’efecte d’hivernacle responsable, en part, que el planeta present una temperatura mitjana adequada per al desenvolupament de la vida. Sense este gas, la Terra es veuria sotmesa a temperatures bastant m茅s baixes, per貌 un exc茅s d’este provocaria un efecte contrari de calfament atmosf猫ric. Que comportar脿 conseq眉猫ncies terribles. Les seues propietats d’absorci贸 de calor fan necessari vigilar de manera constant la seua concentraci贸 en l’atmosfera.

El Ple de la Corporaci贸 de Sagunt del passat 10 de setembre ja va aprovar per unanimitat la declaraci贸 d’emerg猫ncia clim脿tica i el comprom铆s de dur a terme plans i accions per a lluitar contra esta amena莽a existencial per al planeta que suposa el canvi clim脿tic.

Les institucions i la ciutadania han d’entendre i atendre la urg猫ncia de la lluita contra el canvi clim脿tic i l’Ajuntament de Sagunt ha d’exercir un paper clau en la informaci贸 i educaci贸 sobre la necess脿ria reducci贸 de les emissions, a m茅s d’adoptar totes aquelles mesures que dins del seu marc de compet猫ncies ajuden a evitar l’augment de la temperatura global i a millorar la salut i el benestar de les persones.

Cal actuar amb responsabilitat i acceptar la realitat de la crisi clim脿tica i la gravetat de la situaci贸. Admetre les evid猫ncies cient铆fiques, aix铆 com les propostes de reducci贸 de les emissions proposades 茅s l’煤nica forma de protegir l’exist猫ncia tant a nivell global com al nostre entorn.

Declarar l’emerg猫ncia clim脿tica requerix assumir el compliment de compromisos pol铆tics reals i vinculants, molt m茅s ambiciosos que els actuals. La declaraci贸 d’emerg猫ncia clim脿tica suposa iniciar amb determinaci贸 un proc茅s d’educaci贸, formaci贸 i conscienciaci贸 de tota la poblaci贸 sobre la veritat de la crisi ecol貌gica i el canvi necessari per a frenar la situaci贸 actual.

Des del Comit茅 d’Empresa i tamb茅 des de l’Equip de Govern es vol tamb茅 involucrar el m贸n del treball en una transici贸 ecol貌gica i energ猫tica justa. Ens hem adherit a la mobilitzaci贸 mundial pel clima exigint mesures concretes i efectives per a lluitar contra l’emerg猫ncia clim脿tica i socioecol貌gica. No respondre amb suficient rapidesa i contund猫ncia a l’emerg猫ncia clim脿tica, ecol貌gica i social representar脿 la mort i l’augment de la pobresa extrema per a milions de persones, a m茅s de l’extinci贸 de moltes esp猫cies i, fins i tot, d’ecosistemes complets.

Hui, divendres 27, a la vesprada estan previstes manifestacions en multitud de pobles i ciutats de tot el m贸n, m茅s de 60 nom茅s a Espanya. A Val猫ncia capital la manifestaci贸 davant l’Emerg猫ncia clim脿tica eixir脿 a les 18 hores des de la pla莽a de la Verge.

Per tot aix貌, i en defensa del present i del futur, d’un planeta viu i d’un m贸n just, fem una crida a tota la societat a unir-se a les mobilitzacions”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.