fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Sagunt suspén els terminis de sol·licitud de permís de terrassa i reobri biblioteques i centres culturals

L’Ajuntament de Sagunt suspén els terminis de sol·licitud de permís de terrassa i reobri biblioteques i centres culturals

Estes mesures i altres anunciades per l’alcalde de Sagunt en una roda de premsa, responen a l’entrada de Sagunt en la Fase 1 de la desescalada cap a la nova normalitat.

L’Ajuntament de Sagunt suspén els terminis de sol·licitud de permís de terrasses i d’ampliació d’estes per a facilitar a l’hostaleria local l’obertura dels seus comerços en la volta a la nova normalitat durant esta Fase 1, ja que durant esta només poden obrir les terrasses exteriors i al 50% de la seua capacitat. L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha anunciat esta i altres mesures en la roda de premsa celebrada hui en el consistori i emesa en directe pel canal de Youtube del Gabinet de Comunicació. Esta mesura, de caràcter excepcional i que s’aprova com a Decret d’Alcaldia, se suma a la suspensió de la taxa de terrasses durant un any que va aprovar el Ple la setmana passada.

L’alcalde, a més, ha anunciat que es revisaran les sol·licituds rebutjades estes últimes setmanes perquè es puguen acollir a este Decret. «Serem una mica més flexibles amb el nombre de metres quadrats de les terrasses, entenent que esta situació excepcional requerix mesures excepcionals, sempre que això no entre en col·lisió amb els principis de seguretat viària i de mobilitat», ha explicat el primer edil. En este sentit, la seu electrònica de l’Ajuntament habilitarà un enllaç específic per a agilitar este tràmit, així com una guia senzilla que reculla molts dels aspectes de l’ordenança per a així facilitar els tràmits. Perquè tot això s’emporte d’una manera més eficient i ràpida, l’Ajuntament de Sagunt reforçarà el servei que presta el departament de Patrimoni amb dues persones més.

Respecte al comerç, que a poc a poc anirà reactivant-se a la ciutat, s’ha repartit cartelleria informativa sobre els aspectes que afecten el sector en esta nova fase perquè tots els comerços del municipi i la seua clientela estiguen informats de les característiques i instruccions a seguir. A més, l’alcalde ha explicat que es manté la franja horària de protecció de persones majors, «una mesura que pretén protegir a este sector de la població, especialment vulnerable amb la malaltia».

També s’ha anunciat que amb motiu del canvi de fase en la desescalada i amb la previsió d’anar avançant en les pròximes setmanes, el departament de Personal ha elaborat un pla de desescalada per als treballadors i treballadores de l’Ajuntament seguint sempre les instruccions del BOE i que s’anirà aplicant a poc a poc i de manera escalonada.

Este canvi a la Fase 1 de la desescalada suposa que la programació cultural torna a estar en marxa i en este sentit l’alcalde ha anunciat l’obertura al públic de dos exposicions a partir de hui, dilluns 18 de maig, Dia Internacional dels Museus, una en el Centre Cultural Mario Monreal sota el títol ‘Playground’ de Yao Flores i una altra titulada ‘Com m’agrades, color’ de José Bautista a la Casa Municipal de Cultura. L’obertura, segons l’alcalde, «s’ha fet amb total normalitat, ja que s’ha treballat des de la Regidoria de Cultura i d’unes altres perquè així fóra».

Prèviament a l’obertura de totes les instal·lacions municipals, la SAG seguix un protocol de desinfecció i neteja que duu a terme i que es continuarà desenvolupant en atenció a este canvi de fase que suposa la reobertura d’instal·lacions com són, per exemple els centres culturals que des de hui ja han obert. Els museus, tant La Via del Pòrtic com la Casa dels Berenguer, es desinfectaran més endavant, igual que les instal·lacions esportives que es preparen per a previsiblement obrir el dilluns 25 de maig.

A més, des del 6 de maig s’estan desinfectant els col·legis amb la previsió de reactivar l’activitat d’estos centres davant les disposicions que ha establit la Conselleria d’Educació, particularment amb assumptes administratius. En este sentit, l’alcalde ha recordat que existix la possibilitat de posar-se en contacte amb els centres educatius de manera telemàtica i que prompte «rebrem els detalls del procés d’admissió per a l’escolarització del curs 2020-2021» i ha demanat paciència, «quan tinguem la informació, l’anunciarem».

Un altre dels serveis que es torna a posar en marxa és el de les biblioteques municipals, que a partir de hui obriran per a la recollida i devolució de llibres. «Demanem una mica de paciència, ja que tenint en compte la situació actual caldrà esperar a recollir un llibre uns 15 dies des que algú el retorne, amb la qual cosa en un llibre demandat els terminis s’allargaran», ha explicat l’alcalde. Així com en el Centre Cultural Mario Monreal sí s’ha obert una sala d’estudi, l’alcalde ha anunciat que a les biblioteques això no serà possible, així és que per a veure la disponibilitat dels llibres o audiovisuals s’haurà de consultar la pàgina web.

Quant als cementeris municipals, amb l’entrada en la Fase 1 es modifica el protocol d’actuació i es permetrà la presència de 15 persones en espai obert i 10 en espais tancats durant l’enterrament d’un ser estimat, sense comptar els operaris que treballen en les instal·lacions. Encara no estan permeses les visites per a, entre altres coses, depositar flors.

En un altre ordre de coses, l’alcalde ha anunciat que el departament de Mobilitat Urbana durà a terme la conversió en zona de vianants a manera de prova d’un tram de l’avinguda 9 d’Octubre durant el pròxim cap de setmana. Concretament serà el tram comprés entre l’avinguda Jerónimo Roure i la zona coneguda com l’Albereda, des del divendres, 22 de maig, a les 17 hores i el diumenge, 24 de maig, a les 23.59 hores. Una mesura que també va en la línia de donar un marge a eixe sector de l’hostaleria, però que com ha explicat el primer edil, «no serà l’única zona on es prove, ja que esperem en la mesura que siga possible poder anar ampliant eixa iniciativa que es fa pensant, a més, a plantejar un model de mobilitat diferent a la ciutat».

Per part del departament de Gestió Tributària s’ha anunciat que ja estan operatius els certificats digitals que acrediten no tindre deutes tributaris amb l’Ajuntament per a així poder sol·licitar les ajudes a pimes i sector autònom que, segons ha explicat l’alcalde, «estem pendents de la seua publicació en el BOP i que anunciarem en el moment es puguen començar a sol·licitar». Estos certificats es poden descarregar des de la Seu Electrònica amb signatura csv.

Repunt de denúncies per part de la Policia Local

Segons ha explicat l’alcalde de Sagunt, durant el passat cap de setmana es van interposar un total de 141 denúncies per incompliment de l’Estat d’Alarma. «Demanem responsabilitat, acabem de passar a la Fase 1 i el que no volem és tornar a la fase 0, però lamentablement no tindrem una altra opció si tenim un repunt fort dels casos, per la qual cosa és necessari que se seguisquen les instruccions establides per les autoritats sanitàries», ha sol·licitat l’alcalde. Estes denúncies van des de grups de joves que quedaven, encara que encara estàvem en Fase 0, fins a persones que circulaven sense causa justificada. Ha recordat que les franges horàries per a eixir a passejar o fer esport continuen vigents i que els contactes socials hauran de produir-se respectant les mesures de seguretat i higiene establides per les autoritats sanitàries.

També ha anunciat que s’ha produït un repunt de plagues, concretament de centpeus, amb el que ha recordat el telèfon del departament de Sanitat al qual cal dirigir-se per a informar d’este o un altre tipus de plaga. 96 265 58 58, extensions 6847 / 6848 / 6850.

La regidora de l’Equip de Govern, Asun Moll, com a delegada de Cultura, ha demanat responsabilitat a la ciutadania «amb la reobertura dels espais culturals perquè pugueu gaudir de les dues exposicions», així com de l’accés a la sala d’estudi del Centre Cultural Mario Monreal «que hem decidit posar-la a la disposició de la ciutadania al més prompte possible perquè reunix els requisits per a fer possible esta oferta amb totes les mesures de seguretat» amb un aforament limitat de 30 persones al matí i 30 a la vesprada. Quant a les exposicions, Moll ha destacat que els fullets s’entregaran a sol·licitud de la persona interessada.

D’altra banda, el regidor de l’Equip de Govern, Guillermo Sampedro, ha assegurat que el de Sagunt «és un dels Ajuntaments del País Valencià que més està fent per l’hostaleria», fent referència a les mesures que ha anunciat l’alcalde. A més, com a regidor de Joventut i Infància, ha informat que durant esta setmana amb l’obertura dels centres culturals, «provarem com funcionen estos equipaments per a, segurament, reobrir algunes de les instal·lacions de Joventut a partir del dilluns 25 de maig». Sampedro ha assegurat que des de l’Ajuntament s’està treballant ja en la Fase 2 per a posar en marxa al més prompte possible tots els equipaments municipals, però ha demanat prudència i responsabilitat a la ciutadania.

Leave a Reply

Your email address will not be published.