fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Vila-real aplica un pla de serveis mínims essencials després de la decisió del Govern d’endurir el confinament pel COVID-19

L’Ajuntament de Vila-real aplica un pla de serveis mínims essencials després de la decisió del Govern d’endurir el confinament pel COVID-19

Segons la resolució, estos serveis essencials hauran de garantir-se, bé de manera presencial o mitjançant teletreball.

L’Ajuntament de Vila-real ha activat des de hui un pla de serveis mínims per a garantir la prestació dels serveis essencials reduint en la mesura que siga possible la presència física de personal en les dependències municipals, en aplicació de les mesures per a endurir el confinament aprovades pel Govern central en el Reial decret llei 10/2020, de 29 de març, pel qual es regula un permís retribuït recuperable per als treballadors que no presten serveis essencials, amb la finalitat de reduir la mobilitat de la població en el context de la lluita contra el COVID-19.

L’alcalde, José Benlloch, s’ha reunit este matí per videoconferència amb els membres de l’equip de govern per a activar este pla de serveis mínims essencials aplicant tant la possibilitat del teletreball, que estava regulada des de la setmana passada a través d’un decret d’Alcaldia, i de la qual ja gaudixen alguns empleats municipals, com la nova opció del permís retribuït recuperable. “Des de la declaració de l’estat d’alarma la nostra prioritat ha sigut garantir l’atenció a la ciutadania per a ajudar a les persones en este moment tan difícil.

Inicialment, vam adoptar les mesures de seguretat i prevenció sanitària i vam reorganitzar el funcionament municipal perquè els empleats pogueren continuar venint al seu lloc de treball. Progressivament, hem anat incorporat mesures de flexibilització com el teletreball, però sempre seguint els temps legals i concordes a les decisions del Govern central. Ara, és necessari fer este últim esforç i reduir al mínim la presència de treballadors en les dependències municipals per l’enduriment de les mesures de contenció i confinament, però sempre garantint els serveis que són bàsics en este moment”, ha explicat l’alcalde.

Així, la resolució d’Alcaldia rubricada hui mateix per Benlloch fixa l’obligatorietat de garantir la prestació dels serveis considerats essencials per a atendre les necessitats que puguen sorgir en l’actual situació d’estat d’alarma i que són: Policia Local i Protecció Civil, Serveis Socials, Serveis Públics Vila-real (SPV), Recursos Humans, Cementeri, Sanitat, Noves Tecnologies, violència de gènere, Secretaria, Intervenció, Tresoreria, Servei d’Obres i Disciplina urbanística, Transport i Mobilitat, Servei d’Atenció i Protecció als animals, Atenció a la Ciutadania, Consum i Proximitat i Ordenances.

Segons la resolució, estos serveis essencials hauran de garantir-se, bé de manera presencial o mitjançant teletreball. A més, amb l’objectiu de reduir al mínim la presència d’empleats en dependències municipals, la resolució també autoritza l’ús de la figura d’exoneració de l’assistència al lloc de treball amb permís retribuït recuperable, des del dia 30 de març fins al dia 9 d’abril (tots dos inclosos), de conformitat amb el que s’estableix en el citat Reial decret llei 10/2020, de 29 de març.
Així mateix, les empreses contractades per l’Ajuntament que presten serveis considerats indispensables per a la ciutadania poden mantindre també la seua activitat amb serveis mínims, de conformitat amb la disposició addicional cinquena del Reial decret llei 10/20 de 29 de març. Això afecta bàsicament a les empreses que presten serveis bàsics com la neteja viària i recollida de residus, proveïment d’aigua potable, entre altres.

Benlloch ha recalcat que, amb totes aquestes mesures, “l’Ajuntament de Vila-real continuarà treballant com el primer dia perquè ara el servei públic és més important que mai” i que “l’administració, de manera telemàtica i amb atenció telefònica està oberta i continua aprovant llicències, resolent expedients, aprovant relacions de pagaments per a pagar com més prompte millor als proveïdors, en definitiva, treballant per a la ciutadania”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.