fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament d’Onda concedeix 40 mil euros en ajudes per a la rehabilitaci贸 d’habitatges

L’Ajuntament d’Onda concedeix 40 mil euros en ajudes per a la rehabilitaci贸 d’habitatges

L’Ajuntament d’Onda ha aprovat en l’煤ltima Junta de Govern Local la concessi贸 de 12 ajudes noves per a la rehabilitaci贸 d’habitatges en la localitat per un import total de 40,343,24 euros.

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha recordat que “es tracta d’unes ajudes directes per a la rehabilitaci贸 d’habitatges o edificis residencials del municipi, que estan permetent impulsar i dinamitzar l’economia local. A m茅s de fomentar l’ocupaci贸, es regeneren i embelleixen els edificis en mal estat d’Onda, i impulsem l’煤s de la cer脿mica”.

Des que es van donar a con猫ixer les bases de les ajudes de 2017, s’han presentat un total de 49 expedients i es preveu concedir ajudes per un import total de 140.000 euros una vegada s’hagen tramitat totes les ajudes. A esta dada, a l’alcalde ha afegit que “el 70% de les empreses que estan intervenint en la rehabilitaci贸 d’habitatges s贸n d’Onda, la qual cosa suposa un impuls per a la ciutat i les empreses locals, i m茅s concretament per a un sector que ha sigut durament castigat anys arrere, el de la construcci贸. A m茅s, este sector genera la implicaci贸 d’uns altres, la qual cosa pot crear nous llocs de treball en la localitat”.

Huguet ha recordat que poden beneficiar-se d’estes ajudes tots aquells habitatges que superaren els 15 anys d’antiguitat rebent, amb car脿cter general, una ajuda ser脿 del 30% del pressupost, rebent un 5% extra en cas que l’immoble tinguera m茅s de 50 anys i fins a un 15% extra si s’utilitzava material cer脿mic per al paviment o el revestiment, depenent de la superf铆cie coberta. Tamb茅 s’ha subvencionat amb un 10% addicional aquella actuaci贸 compresa en el Centre Hist貌ric Protegit (CHP). El pagament de les subvencions ser脿 del 70% una vegada es concedisca, i el 30% restant es pagar脿 una vegada executada l’obra i justificats les despeses.

D’esta forma, l’equip de govern liderat per Ximo Huguet d贸na resposta a una demanda social dels ve茂ns i ve茂nes d’Onda, en un comprom铆s de l’Ajuntament per mantenir unes ajudes que ja van obtenir un gran 猫xit l’any passat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.