fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament d’Onda concedeix 40 mil euros en ajudes per a la rehabilitació d’habitatges

L’Ajuntament d’Onda concedeix 40 mil euros en ajudes per a la rehabilitació d’habitatges

L’Ajuntament d’Onda ha aprovat en l’última Junta de Govern Local la concessió de 12 ajudes noves per a la rehabilitació d’habitatges en la localitat per un import total de 40,343,24 euros.

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha recordat que “es tracta d’unes ajudes directes per a la rehabilitació d’habitatges o edificis residencials del municipi, que estan permetent impulsar i dinamitzar l’economia local. A més de fomentar l’ocupació, es regeneren i embelleixen els edificis en mal estat d’Onda, i impulsem l’ús de la ceràmica”.

Des que es van donar a conèixer les bases de les ajudes de 2017, s’han presentat un total de 49 expedients i es preveu concedir ajudes per un import total de 140.000 euros una vegada s’hagen tramitat totes les ajudes. A esta dada, a l’alcalde ha afegit que “el 70% de les empreses que estan intervenint en la rehabilitació d’habitatges són d’Onda, la qual cosa suposa un impuls per a la ciutat i les empreses locals, i més concretament per a un sector que ha sigut durament castigat anys arrere, el de la construcció. A més, este sector genera la implicació d’uns altres, la qual cosa pot crear nous llocs de treball en la localitat”.

Huguet ha recordat que poden beneficiar-se d’estes ajudes tots aquells habitatges que superaren els 15 anys d’antiguitat rebent, amb caràcter general, una ajuda serà del 30% del pressupost, rebent un 5% extra en cas que l’immoble tinguera més de 50 anys i fins a un 15% extra si s’utilitzava material ceràmic per al paviment o el revestiment, depenent de la superfície coberta. També s’ha subvencionat amb un 10% addicional aquella actuació compresa en el Centre Històric Protegit (CHP). El pagament de les subvencions serà del 70% una vegada es concedisca, i el 30% restant es pagarà una vegada executada l’obra i justificats les despeses.

D’esta forma, l’equip de govern liderat per Ximo Huguet dóna resposta a una demanda social dels veïns i veïnes d’Onda, en un compromís de l’Ajuntament per mantenir unes ajudes que ja van obtenir un gran èxit l’any passat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.