fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament d’Onda dota d’un dron a la Policia Local per a millorar la seguretat i reforçar la vigilància

L’Ajuntament d’Onda dota d’un dron a la Policia Local per a millorar la seguretat i reforçar la vigilància

La incorporació del mateix permetrà millorar el control de trànsit, facilitar la investigació d’accidents i l’actuació en emergències.

L’Ajuntament d’Onda ha dotat d’un dron d’última tecnologia a la Policia Local per a millorar la seguretat dels ciutadans i reforçar la vigilància durant l’estat d’alarma.

A més, esta nova incorporació permetrà perfeccionar serveis tan rutinaris com el control de trànsit, la investigació d’accidents, la detecció d’irregularitats urbanístiques, controlar les masses en grans esdeveniments, detecció d’abocaments en zones de polígons i, així mateix, es podrà utilitzar per a labors de cerca o en emergències.

El dron està dotat de diferents sensors com una càmera RGB proveïda d’un zoom de fins a 6x, que permet detectar la presència de persones que es troben a una distància d’uns 200 metres sense que siga detectada la presència d’este. També disposa d’un equip de megafonia, llums de visió nocturna, llums estroboscòpiques, sensors de detecció d’obstacles, paracaigudes per a vols en el nucli urbà, i un sistema ADS-B que permet detectar la presència d’aeronaus tripulades que es troben pròximes. Té un abast de fins a 7 km de distància i una autonomia de vol de fins a 31 minuts. Grava vídeo a una resolució de fins a 4K.

Sobre este tema, el Comissari de la Prefectura de Policia Local d’Onda, Miguel Ángel Izquierdo ha destacat que “esta aeronau permetrà realitzar serveis de seguretat de manera més eficient o fins i tot afegir noves tasques que fins ara no eren possibles. Este dron vigilarà l’ús de les vies secundàries, ja que hem detectat un increment de circulació en les mateixes amb la finalitat d’evitar els controls policials”.

Per part seua, l’edil de Seguretat Ciutadana, Elena Albalat, ha assenyalat que “adquirim el dron per a oferir un millorat servei als nostres veïns i garantir que la Policia ens continue cuidant, especialment durant l’estat d’alarma vigilar eixides irresponsables i prevenir delictes”. Albalat també ha afegit que “esta nova tecnologia serà molt útil per a agilitar la col·laboració entre els agents de seguretat amb la resta de departaments municipals, principalment el d’urbanisme”.

Recordem el desgraciat incident recent en el qual es va desplomar un habitatge. L’ús del dron hauria possibilitat que els tècnics d’urbanisme hagueren pogut realitzar una inspecció ocular de tota la façana i de part de l’interior sense haver de personar-se en el lloc, evitant posar en perill més persones.

Leave a Reply

Your email address will not be published.