fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament d’Onda dota d’un dron a la Policia Local per a millorar la seguretat i refor莽ar la vigil脿ncia

L’Ajuntament d’Onda dota d’un dron a la Policia Local per a millorar la seguretat i refor莽ar la vigil脿ncia

La incorporaci贸 del mateix permetr脿 millorar el control de tr脿nsit, facilitar la investigaci贸 d’accidents i l’actuaci贸 en emerg猫ncies.

L’Ajuntament d’Onda ha dotat d’un dron d’煤ltima tecnologia a la Policia Local per a millorar la seguretat dels ciutadans i refor莽ar la vigil脿ncia durant l’estat d’alarma.

A m茅s, esta nova incorporaci贸 permetr脿 perfeccionar serveis tan rutinaris com el control de tr脿nsit, la investigaci贸 d’accidents, la detecci贸 d’irregularitats urban铆stiques, controlar les masses en grans esdeveniments, detecci贸 d’abocaments en zones de pol铆gons i, aix铆 mateix, es podr脿 utilitzar per a labors de cerca o en emerg猫ncies.

El dron est脿 dotat de diferents sensors com una c脿mera RGB prove茂da d’un zoom de fins a 6x, que permet detectar la pres猫ncia de persones que es troben a una dist脿ncia d’uns 200 metres sense que siga detectada la pres猫ncia d’este. Tamb茅 disposa d’un equip de megafonia, llums de visi贸 nocturna, llums estrobosc貌piques, sensors de detecci贸 d’obstacles, paracaigudes per a vols en el nucli urb脿, i un sistema ADS-B que permet detectar la pres猫ncia d’aeronaus tripulades que es troben pr貌ximes. T茅 un abast de fins a 7 km de dist脿ncia i una autonomia de vol de fins a 31 minuts. Grava v铆deo a una resoluci贸 de fins a 4K.

Sobre este tema, el Comissari de la Prefectura de Policia Local d’Onda, Miguel 脕ngel Izquierdo ha destacat que “esta aeronau permetr脿 realitzar serveis de seguretat de manera m茅s eficient o fins i tot afegir noves tasques que fins ara no eren possibles. Este dron vigilar脿 l’煤s de les vies secund脿ries, ja que hem detectat un increment de circulaci贸 en les mateixes amb la finalitat d’evitar els controls policials”.

Per part seua, l’edil de Seguretat Ciutadana, Elena Albalat, ha assenyalat que “adquirim el dron per a oferir un millorat servei als nostres ve茂ns i garantir que la Policia ens continue cuidant, especialment durant l’estat d’alarma vigilar eixides irresponsables i prevenir delictes”. Albalat tamb茅 ha afegit que “esta nova tecnologia ser脿 molt 煤til per a agilitar la col路laboraci贸 entre els agents de seguretat amb la resta de departaments municipals, principalment el d’urbanisme”.

Recordem el desgraciat incident recent en el qual es va desplomar un habitatge. L’煤s del dron hauria possibilitat que els t猫cnics d’urbanisme hagueren pogut realitzar una inspecci贸 ocular de tota la fa莽ana i de part de l’interior sense haver de personar-se en el lloc, evitant posar en perill m茅s persones.

Leave a Reply

Your email address will not be published.