fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament d’Onda es consolida com a administració transparent i ‘sense papers’

L’Ajuntament d’Onda es consolida com a administració transparent i ‘sense papers’

A més d’economitzar despeses i protegir el medi ambient, esta mesura de l’actual equip de govern és un signe més de transparència política, ja que facilita a l’oposició accés a més informació de forma electrònica.

L’Ajuntament d’Onda, en paraules del seu alcalde, Ximo Huguet, s’ha mostrat ‘molt satisfet’ per com està funcionant la implantació del nou sistema de tramitació d’expedients de manera electrònica, substituint al paper. Durant els últims mesos, i de forma progressiva, l’actual equip de govern ha implantat una aplicació informàtica que permet dur a terme de forma electrònica el registre municipal, les notificacions o la firma de factures, complint així amb la Llei de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

“Ens adaptem als nous temps i a la nova llei que obliga a la tramitació electrònica dels expedients, la qual cosa suposa un canvi en el funcionament de les administracions públiques i de les seues relacions amb els ciutadans”, ha explicat Huguet. A més, l’alcalde d’Onda ha ressaltat que “a part de l’estalvi econòmic per no usar paper i la cura del medi ambient, que exemplifica la nostra aposta per mesures que converteixen a Onda en exemple de ciutat sostenible, l’actual equip de govern és transparent, ja que gràcies a posar en marxa este nou procediment administratiu, ara els partits de l’oposició tenen accés a més informació de forma electrònica. Per exemple, en l’actualitat poden veure els expedients dels punts que es debaten en el Ple”.

En esta línia, l’alcalde ha destacat que “des de la nostra entrada al govern ens vam proposar fer de l’Ajuntament una ‘administració de vidre’ i en esta línia continuem treballant per a complir amb els criteris de transparència que marquen la nostra forma d’entendre la política, aplicant mesures per a aconseguir un Ajuntament més obert i transparent que governe per i per a tots els onders”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.