fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament d’Onda involucra a la ciutadania en l’elaboraci贸 del projecte de la “Ruta del riu Sonella”

L’Ajuntament d’Onda involucra a la ciutadania en l’elaboraci贸 del projecte de la “Ruta del riu Sonella”

Ve茂ns del municipi, en representaci贸 de distintes associacions, participen en una sessi贸 oberta per a proposar idees i suggeriments.

L’Ajuntament d’Onda ha iniciat aquesta setmana una nova etapa del proc茅s de participaci贸 ciutadana per a elaborar el projecte de la ‘Ruta del riu Sonella’, que va ser una de les propostes triades pels onders en els Pressupostos Participatius.

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, junt amb altres regidors de l’equip de govern, va assistir a una primera trobada a la qual van acudir ve茂ns del municipi en representaci贸 de distintes associacions, com s贸n Club Desplome, Grup Au, Associaci贸 de ve茂ns del Tossalet, Gimnasia Funcional o Club Ciclista Sepelaco. A l’inici de la sessi贸 es va exposar una breu introducci贸 de la idea d’aquest Corredor Verd que unir脿 Artesa amb el Tossalet. Posteriorment es va realitzar un taller t猫cnic participatiu de grups nominals, els quals van analitzar els possibles usos que poguera albergar el corredor, aix铆 com la seva prioritzaci贸. “L’objectiu d’obrir aquesta iniciativa a les aportacions ciutadanes 茅s con猫ixer el seu punt de vista i que entre tots i totes elaborem aquest projecte que permeta gaudir de la zona”, ha explicat Huguet, qui tamb茅 ha assenyalat que “es pret茅n unir les expectatives de la poblaci贸 per al seu 煤s i diversi贸, amb les exig猫ncies mediambientals i 煤s sostenible que ha de donar-se en el nostre entorn”.

L’empresa que ha redactat l’avantprojecte, Axioma Consultoria&Ingiener铆a, ha sigut l’encarregada de dirigir aquesta sessi贸 que ha sigut qualificada com “molt fluida i enriquidora”. Parcs adaptats, escenaris per a la realitzaci贸 de concerts, la creaci贸 d’un jard铆 bot脿nic aut貌cton o observatoris d’aus, s贸n algunes de les propostes que han traslladat els ve茂ns i que es tindran en compte a l’hora de redactar el projecte d’aquest corredor que naix de la necessitat de crear a Onda un espai verd compr茅s entre el riu i la trama urbana del municipi. Les noves idees se sumen a una s猫rie d’objectius que arreplega ja l’avantprojecte, com la recuperaci贸 de l’espai p煤blic per a afavorir una mobilitat m茅s neta, mitjan莽ant la creaci贸 de sengles de vianants i ciclistes entre diversos nuclis urbans i potenciar aix铆 la seva qualitat paisatg铆stica, o la posada en marxa d’actuacions compatibles amb el llit i amb les condicions naturals que l’entorn exigeix, per a crear una marca pr貌pia d’Onda lligada als seus valors patrimonials i naturals.

Leave a Reply

Your email address will not be published.