fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament d’Onda redueix la pressi贸 fiscal suprimint la taxa del cementeri municipal

L’Ajuntament d’Onda redueix la pressi贸 fiscal suprimint la taxa del cementeri municipal

Esta modificaci贸 de la taxa entrar脿 en vigor a partir de l’1 de gener de 2019.

L’Ajuntament d’Onda ha aprovat en la sessi贸 plen脿ria la reforma de l’ordenan莽a reguladora de la taxa del cementeri municipal, que entrar脿 en vigor l’1 de gener de 2019. Esta modificaci贸 consisteix a suprimir la tarifa relativa a la conservaci贸 i manteniment dels n铆nxols i columbaris, que estableix una quota anual de 5 euros. La regidora d’Hisenda de l’Ajuntament, S铆lvia Cerd脿, ha declarat que “amb esta modificaci贸 l’equip de govern que dirigeix l’alcalde Ximo Huguet continua amb la pol铆tica d’abaixar impostos i reduir la pressi贸 fiscal a la ciutadania. Esta circumst脿ncia es pot donar gr脿cies a la gesti贸 responsable dels fons p煤blics que s’est脿 duent a terme en totes les 脿rees”.

Dels pobles de la prov铆ncia amb una poblaci贸 semblant, Onda 茅s la ciutat amb les tarifes m茅s baixes per a la cessi贸 de n铆nxols. De manera que, mentre els n铆nxols m茅s cars (2a fila) a Onda costen 780 euros, en poblacions com Almassora, Borriana, Nules o Benicarl贸 costen m茅s de 1.000 euros i la Vall m茅s de 900 euros. Cerd脿 ha afirmat que “des de la regidoria d’Hisenda treballem per a garantir els serveis necessaris a la ciutadania sense que tinga un cost elevat i perqu猫 tots puguen accedir a ells”.

En la reforma de les taxes, l’Ajuntament d’Onda ha suprimit una de les tarifes de l’apartat 5, al seu torn se suprimeix la refer猫ncia a la conservaci贸 i manteniment dels n铆nxols i columbaris de l’apartat 2 i es deroga l’article 6, en el qual es regula la gesti贸 i recaptaci贸 d’esta tarifa per mitj脿 d’un Padr贸 anual de contribuents. L’impost encara es pagar脿 este 2018, ja que la nova normativa no pot entrar en vigor fins al pr貌xim mes de gener.

Leave a Reply

Your email address will not be published.