fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament d’Onda reforça les brigades per a la neteja i desbrossament de camins amb 28 nous operaris

L’Ajuntament d’Onda reforça les brigades per a la neteja i desbrossament de camins amb 28 nous operaris

A través del Pla d’Ocupació Municipal Agrària dos nous equips s’encarregaran de sanejar zones rurals durant l’estiu.

L’Ajuntament d’Onda ha reforçat durant l’estiu les brigades per a la neteja i desbrossament de camins, a través del Pla d’Ocupació Municipal, amb 28 nous operaris. Es tracta de veïns d’Onda en situació de desocupació que, en dos equips de 14 operaris, un per a juliol i un altre per a agost, se sumaran a les brigades municipals per a la neteja de brosses i mala herba en el terme municipal.

Així, ja s’ha sanejat en la zona d’El Salvador, incloent els berenadors i la carretera d’entrada a la Serra de Espadán la CV-20, i en altres ubicacions com el carrer Portugal i l’encreuament d’Onda amb Ribesalbes, on es realitza una exhaustiva neteja de camins pròxims a les residències més apartades del nucli urbà.

L’edil d’Ordenació del Territori, Juan López, ha destacat que “amb aquest programa sumem valor a Onda per partida doble, d’una banda oferim oportunitats laborals a persones desocupades i, per un altre, reforcem la cura i manteniment del nostre extens terme municipal”.

Esta iniciativa per a fomentar la inserció laboral durant l’època estival s’emmarca en el programa Nova Oportunitat que ha impulsat el govern municipal, que naix amb una inversió total de 650.000 euros, 70 contractes a temps complet i 45 beques formatives. Es tracta de la major aposta fins hui per a fomentar l’ocupació i la formació entre els ciutadans a fi de pal·liar els efectes de la greu crisi econòmica que ve, especialment entre els joves. Cal recordar que este pla contempla huit línies d’actuació que s’agrupen entre beques formatives i plans d’ocupació.

D’altra banda, cal destacar que l’Ajuntament d’Onda, davant l’increment d’abocaments il·legals en l’entorn urbà i rural durant les últimes setmanes, ha emprés una campanya de conscienciació per als veïns sobre la correcta gestió de voluminosos i tractament de residus.

El govern municipal ha instal·lat senyalitzacions en l’entorn rural per a avisar sobre la prohibició de tirar abocaments, així com vinils informatius en els contenidors del nucli urbà.

“És necessari recordar a la ciutadania la infracció de tirar voluminosos, fems, plàstics i altres desfets que causen danys irreparables per al nostre medi ambient, que és responsabilitat de cadascun dels ciutadans d’Onda”, ha posat l’accent López.

Així mateix, la Policia Local està reforçant la vigilància en els punts calents on solen aparéixer abocaments i proposarà sancions als infractors de fins a 3.000 euros.

L’Ajuntament recorda que en l’Ecoparc poden reciclar la majoria dels seus residus com a electrodomèstics, vidre, paper, cartó, metalls, plàstics, piles, bateries, olis i restes de poda. L’horari és el següent: de dimarts a dissabte, de 10.00 a 14.00 h. i de 16.00 a 19.00 h. Domingo i festius de 9.00 a 14.00 h.

D’altra banda, el consistori disposa d’un servei gratuït de recollida de mobles i objectes voluminosos. Els ciutadans ho poden sol·licitar telefonant al 964 60 00 50. El dia de recollida és el divendres.

Leave a Reply

Your email address will not be published.