fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament d’Onda sol·licita a la UJI la redacció d’un Pla Estratègic de Turisme

L’Ajuntament d’Onda sol·licita a la UJI la redacció d’un Pla Estratègic de Turisme

L’equip de govern liderat per Huguet pretén actualitzar el pla de 2006 per a buscar fórmules de dinamització i oportunitats en Onda, adaptar-se a la realitat del municipi i donar resposta als canvis generats de l’oferta i demanda del sector.

El tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Onda, Ángel Badenas, ha explicat que s’ha encarregat un Pla Estratègic de Turisme a la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló per buscar fórmules de dinamització i oportunitats a Onda. D’aquesta manera, l’equip de govern liderat per Ximo Huguet sol·licita la redacció d’aquest pla que servirà per traçar el camí que s’ha de seguir i les diferents accions que des de l’àrea de Turisme es duran a terme en un futur més o menys a curt termini.

Badenas ha informat que, fins a la data, l’àrea de Turisme de l’Ajuntament d’Onda utilitzava com guia de treball un pla elaborat en 2006. “No obstant això, considerem que en aquest moments hem de realitzar un nou adaptat a la realitat del nostre municipi en 2016 i capaç de donar resposta als canvis generats en l’oferta i demanda del sector”, ha destacat el tinent d’alcalde. “És la nostra obligació potenciar i accelerar el creixement turístic d’una ciutat com la nostra, amb tanta varietat d’atractius per al turisme cultural, familiar i de naturalesa”, ha assenyalat Badenas, qui s’ha mostrat confiat a aconseguir-ho.

Per al finançament d’aquest pla, l’Ajuntament d’Onda ha sol·licitat subvenció a la Diputació Provincial, en el marc de la convocatòria d’ajudes a l’elaboració de plans estratègics de municipis de la província de Castelló. Així mateix, Badenas ha recordat que l’Ajuntament també va sol·licitar en el mes de març, a l’Agència València del Turisme, diferents subvencions que aniran dirigides a la conservació del patrimoni local, impulsar el turisme sostenible, millorar la senyalització turística i promocionar activitats i esdeveniments culturals. Tot això són accions que, segons Badenas, “demostren l’aposta clara d’aquest equip de govern de posar en valor el ric patrimoni que té Onda i trencar amb la paràlisi de l’anterior equip de govern que, a més de no preocupar-se per actualitzar un pla que es trobava desfasat, era incapaç d’aconseguir finançament extern”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.