fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament d’Orpesa concedirà ajudes des dels 600 fins als més de 1.000 euros a comerços, empresaris i autònoms locals

L’Ajuntament d’Orpesa concedirà ajudes des dels 600 fins als més de 1.000 euros a comerços, empresaris i autònoms locals

Les subvencions poden sol·licitar-se a la fi de la setmana pròxima i estan dirigides a negocis que han suspés la seua activitat, als quals han minvat en un 30% la seua facturació i als establiment de temporada que no han pogut obrir.

L’Ajuntament d’Orpesa ja ha establit els criteris perquè aquells empresaris, comerços i autònoms amb domicili fiscal en la localitat o l’establiment en el municipi puguen sol·licitar una línia de subvencions econòmiques que ascendeix al mig milió d’euros. “Estes ajudes podran demanar-les, a la fi de la setmana que ve, aquells negocis que han sigut obligats a cessar la seua activitat, les empreses que no han tancat durant l’Estat d’Alarma per realitzar serveis essencials, però que han vist minvats els seus ingressos en un 30%, i els establiments de temporada que no han pogut obrir”, ha assegurat l’alcaldessa, María Jiménez.

“La finalitat d’estes ajudes és mantindre el nivell d’ocupació en la nostra població”, ha assenyalat l’alcaldessa, qui recalca que “sabem el que suposa per als nostres empresaris esta crisi a causa de la incertesa, per això els estem ajudant des del primer dia en tot el que podem”.

Per part seua, la regidora de Comerç, Araceli de Moya, ha explicat que atés que “Orpesa és un municipi turístic, hem tingut molt en compte als establiments que no han pogut obrir per a iniciar la temporada a causa de l’estat d’alarma”. És per això que, encara que “no hagen obert al públic encara, els concedirem una ajuda de 700, perquè molts d’ells únicament es donen d’alta entre Setmana Santa i el final de la temporada d’estiu”. Per a obtindre esta ajuda, hauran de donar-se d’alta com a autònoms “una vegada s’alce l’Estat d’Alarma i continuar els dos mesos posteriors, des que se’ls permeta obrir”, afig l’edil.

A més, totes aquelles persones treballadores per compte propi o autònomes, microempreses i petites i mitjanes empreses que hagen suspés la seua activitat podran rebre una ajuda de 1.000 euros, mentre que la que hagen reduït la facturació en un 30% respecte als dos mesos anteriors a la declaració de l’Estat d’Alarma, percebran 600 euros. En tots dos casos, a esta quantitat es podran sumar altres 200 euros si la persona té a més de quatre empleats contractats i 300 euros per cada establiment de més que tinguen en el municipi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.