fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament ja permet l’acc茅s amb animals de companyia a les platges de Borriana

L’Ajuntament ja permet l’acc茅s amb animals de companyia a les platges de Borriana

Des del dia 1 de desembre de 2022 fins al 31 de mar莽 de 2023.

L’Ajuntament permet l’acc茅s amb animals de companyia a les platges de Borriana des del dia 1 de desembre de 2022 fins al dia 31 de mar莽 de 2023, els dos inclusivament, amb l鈥檕bligaci贸 de complir en tot moment, les persones propiet脿ries o posse茂dores dels animals, el que s’estableix en l’Ordenan莽a Reguladora d’Animals de Companyia, i altra normativa d’aplicaci贸.

Segons ha explicat l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, pr猫viament des del govern municipal 鈥渉em modificat l’ordenan莽a municipal de 2008 perqu猫 la reglamentaci贸 municipal no ens permetia aquest 煤s en les zones d’aigua i de les platges, ja que prohibia expressament l’acc茅s de tota classe d’animals dom猫stics a totes les platges i en qualsevol 猫poca de l’any鈥.

Ara, despr茅s de l’aprovaci贸 definitiva de la modificaci贸 de l’ordenan莽a per a permetre l’acc茅s d’animals de companyia a les platges de la localitat, en per铆odes assenyalats, el decret regula i estableix que per motius higienicosanitaris queda prohibida la circulaci贸 o l’estada d’animals dom猫stics a les platges excepte els dies que l’Alcaldia assenyale.

Una vegada finalitzats els 4 mesos en qu猫 est脿 perm猫s l’acc茅s dels animals a les platges, l’Ajuntament regular脿 l’autoritzaci贸 per a la resta de l’any amb un nou decret que delimitar脿 una zona de platja degudament senyalitzada en zones de bany, els horaris, les normes, i se senyalitzaran de manera oportuna.

Per descomptat, ha assegurat Safont, 鈥渃onjugant el dret que totes les persones tenen a gaudir de les platges, i seguint i respectant les normes establides en l’ordenan莽a amb la finalitat de fer-la compatible amb la seguretat de persones i b茅ns i d’altres animals.

Amb aquesta iniciativa, ha manifestat, l’equip de govern plasma i compleix una de les propostes ciutadanes traslladades a l’Ajuntament des de diferents col路lectius, per貌 ha apel路lat a 鈥渓a responsabilitat a l’hora de compatibilitzar espais de conviv猫ncia鈥. Per aix貌, ha assegurat que 鈥渧etlarem per la utilitzaci贸 racional de les platges, amb la finalitat de protegir i millorar la qualitat de vida i defensar i restaurar el medi ambient, recolzant-nos en la indispensable solidaritat col路lectiva鈥.

En aquest sentit, l’objectiu 茅s aconseguir 鈥渦n espai com煤 en qu猫, a trav茅s de la corresponsabilitat, es millore la conviv猫ncia de ciutadans i mascotes, amb el compliment en tot moment de la normativa municipal鈥, ha concl貌s la primera edil.

En el decret es considera que el propietari o acompanyant de l’animal 茅s responsable de les actuacions que l’animal realitze, i dels perjudicis que ocasionen a les persones, coses i al medi natural en general, en relaci贸 amb el que es sanciona en l’Ordenan莽a Reguladora de la tinen莽a d’animals de companyia i el que s’estableix en les disposicions vigents en aquesta mat猫ria.

En aquest sentit, t茅 l’obligaci贸 de controlar, preservar la tranquil路litat i intentar que la mascota no moleste els altres usuaris o altres gossos que es troben en l’arena, ja que ser脿 el responsable de qualsevol mal que puga ocasionar a persones, altres gossos, coses o al medi natural en general. Els gossos perillosos o agressius hauran de portar, a m茅s, un bo莽 posat.

Aix铆 mateix, les persones que condu茂squen gossos i altres animals dom猫stics hauran d’impedir que realitzen les seues deposicions a les platges i en el passeig Mar铆tim. En qualsevol cas, propietari o acompanyant de l’animal dom猫stic est脿 obligat a arreplegar i retirar els excrements, fins i tot ha de netejar la part de la via p煤blica que haguera sigut afectada i cuidar pel respecte als altres usuaris de les platges, amb l鈥檃dopci贸 de les mesures oportunes per pr貌pia iniciativa o per indicaci贸 de la policia local.

Quant a la circulaci贸 o la pres猫ncia d’animals dom猫stics en zones i en horari no autoritzat, d鈥檃cord amb el que determina l’Alcaldia Presid猫ncia, adverteix que hauran d’abandonar immediatament la platja amb l’animal a requeriment verbal dels agents de l’autoritat, els quals giraran butllet铆 de den煤ncia amb vista a la instrucci贸 de l’oport煤 expedient sancionador.

Leave a Reply

Your email address will not be published.