fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament nomena a Carmen Peris com a Premi Ol铆mpia 2017

L’Ajuntament nomena a Carmen Peris com a Premi Ol铆mpia 2017

La vicealcaldesa i regidora d’Igualtat, Ali Brancal, ha desvelat el nom del ‘Premi Ol铆mpia 2017’, antic ‘D贸na de l’Any’, que en aquesta edici贸 se li lliura a Carmen Peris.

El reconeixement s’ha lliurat hui a partir de les 11.00 hores, en el Sal贸 de Plens de l’Ajuntament de Castell贸, en l’Acte Institucional de Commemoraci贸 del Dia Internacional de les Dones, on tamb茅 es s’han donat a con猫ixer els resultats dels jurats de la XXIV Edici贸 del Concurs de Relats de Dones 2016 i de la VI Edici贸 del Premi d’Investigaci贸 Hist貌rica de les Dones a Castell贸 2017.

Brancal ha explicat que el canvi de nom de la distinci贸 que lliura cada 8 de mar莽 la Regidoria d’Igualtat, ha estat motivat perqu猫 “entenem que l’anterior nom no acabava de fer just铆cia al sentit del premi, que va destinat a recon猫ixer la traject貌ria d’una dona i el seu treball per la igualtat”.

La nova denominaci贸 s’ha triat en honor a Olimpia de Gouges, escriptora francesa que va lluitar per la igualtat entre dones i homes en el marc de la Revoluci贸 Francesa i va escriure la primera declaraci贸 dels Drets de les Dones.

Brancal ha volgut destacar tamb茅 “el proc茅s de selecci贸 perqu猫 茅s participatiu ja que les diferents associacions del Consell d’Igualtat presenten, en nom propi o d’una altra associaci贸, una s猫rie de noms que es voten en el mateix consell”.

El nom m茅s votat enguany ha sigut el de Carmen Peris, presidenta d’honor de Patim, l’ONG centrada en les persones amb problemes d’addicci贸 i en la marginaci贸 social, on la guardonada est脿 present des dels seus primers passos al costat de Francisco L贸pez Segarra. Peris tamb茅 va ser una de les fundadores de la primera associaci贸 de dones en el Grau: Aula Debat Dones del Grau. Carmen, com a 脿nima mater, ha sigut i 茅s un dels motors d’aquesta associaci贸, organitzant diverses activitats sempre dirigides a fomentar l’apoderament de les dones.

En el cas de Carmen Peris, una mescla de cor, ganes de defensar uns valors i una posici贸 d’acci贸 enfront de les injust铆cies socials, l’han portat durant m茅s de 60 anys a col路laborar amb diferents causes, sobretot prestant especial atenci贸 a les problem脿tiques que concerneixen les dones, a les conseq眉猫ncies de les drogodepend猫ncies i a les persones que es queden en els marges de la societat per la seua situaci贸 econ貌mica o que pateixen malalties.

脡s una dona que ha barallat dia a dia per conciliar la seua vida privada i familiar amb la seua dedicaci贸 a la vida p煤blica. Carmen podria representar a totes aqueixes dones, filles d’una 猫poca que van haver d’emigrar per a obtenir un futur millor. Aqueixes dones que, mentre treballaven a preu fet en l’estranger, van aconseguir crear lla莽os en la dist脿ncia, que van aprendre el valor de la solidaritat per a superar les dificultats. Aqueixes dones que van tornar a la seua terra per a construir un futur millor que el passat que els havia tocat viure.

Leave a Reply

Your email address will not be published.