fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament Orpesa ajorna el pagament de l’IBI al mes de novembre

L’Ajuntament Orpesa ajorna el pagament de l’IBI al mes de novembre

Esta pròrroga s’estén a l’Impost sobre l’Activitat Econòmica, al de vehicles i a taxes com els guals o el clavegueram dels càmpings, mesures que s’aprovaran en la junta de govern del pròxim dijous.

L’Ajuntament d’Orpesa, davant la situació d’emergència sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus, ha decidit modificar el calendari fiscal amb l’objectiu que “totes aquelles persones que hagen vist danyada la seua economia puguen realitzar el pagament dels seus impostos una vegada l’activitat econòmica de la població haja tornat a la normalitat”, indica l’alcaldessa, María Jiménez. “Volem tractar de fer el més suportable possible els efectes econòmics causats pel Covid-19, tant als particulars com a petites i mitjanes empreses de la localitat”, insisteix.

D’esta manera, del dia 8 de juliol al 20 de novembre es cobraran, sense necessitat de domiciliació bancària, l’Impost sobre Béns immobles (IBI), l’Impost sobre vehicles de Tracció Mecànica (IVTM), els guals (taxa per l’entrada dels vehicles en les voreres), la taxa del servei de clavegueram a càmpings i la prestació del lloc del Mercat Municipal. I del 21 de setembre al 20 de novembre, l’Impost sobre l’Activitat Econòmica (IAE).

D’altra banda, els rebuts amb domiciliació bancària s’hauran de pagar el 4 de setembre (en relació amb el IVTM, guals, clavegueram càmpings i la prestació del lloc del mercat) i el 2 d’octubre (IBI). Tots aquells interessats a realitzar el pagament més tard de la data indicada, per domiciliació, hauran de comunicar-lo fins a un mes abans de la data del càrrec per a poder abonar estos rebuts en la data relativa al període voluntari (20 de novembre), al costat del document cobrador que s’ha de sol·licitar a l’Ajuntament.

Amb esta mena de mesures, que seran aprovades en la junta de govern que se celebrarà dijous que ve, “garantim que aquells veïns que, a causa de la crisi sanitària que estem vivint, han vist descendir els seus ingressos de manera significativa puguen fer front a estos pagaments més endavant”, ressalta l’alcaldessa. Es tracta, en definitiva, d’una proposta amb la qual “pretenem alleujar a les persones que en estos moments estan vivint moments difícils per a poder tornar com més prompte millor a la normalitat”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.