fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’alcalde de Sagunt, el regidor de Platges i la regidora de Turisme hissen la bandera blava de la platja del Port de Sagunt

L’alcalde de Sagunt, el regidor de Platges i la regidora de Turisme hissen la bandera blava de la platja del Port de Sagunt

Les platges del municipi han aconseguit este 2019 un total de 16 distincions en reconeixement a la qualitat de l’aigua i dels servicis.

L’alcalde de Sagunt, Dar铆o Moreno, el regidor delegat de Platges, Roberto Rovira, i la regidora delegada de Turisme, Natalia Antonino, han hissat hui la bandera blava, la bandera de Qualitur i la bandera Q de qualitat tur铆stica de la platja del Port de Sagunt, uns distintius de qualitat que tamb茅 onejaran a les platges d’Almard脿 i Corinto. D’esta manera, l’Ajuntament de Sagunt aconsegueix per sis茅 any consecutiu les tres banderes les quals s’han convertit en el s铆mbol internacional de la qualitat i l’excel路l猫ncia de les platges, aix铆 com dels servicis que que s’hi presten.

Una vegada m茅s les platges de Sagunt reben el distintiu Bandera Blava atorgat per la Fundaci贸 Europea d’Educaci贸 Ambiental a les platges i ports que compleixen una s猫rie de condicions ambientals i instal路lacions des de 1987. Este reconeixement representa una alta qualitat tant en l’aigua, com en l’arena, les infraestructures i els servicis. Este reconeixement ve precedit de les millores que s’han estat fent en els 煤ltims anys com han sigut les platges accessibles, ludoteques, activitats esportives, ampliaci贸 de la zona de passarel路les per millorar l’accessibilitat, etc.

L’alcalde de Sagunt, Dar铆o Moreno, ha puntualitzat que l’hissat oficial de les banderes s’ha retardat una mica enguany “perqu猫 hem esperat a tindre les tres banderes. Hui fem este hissat per貌 les nostres platges porten obertes des de l’1 de juliol i durant este temps s’ha estat prestant el servici amb normalitat, estem contents perqu猫 continuem mantenint un nivell molt alt de qualitat de les nostres platges i ara animem a la ciutadania a disfrutar d’este b茅 tan volgut que tenim de la millor de les formes”.

Per la seua banda, el delegat de Platges, Roberto Rovira, ha assenyalat que l’obtenci贸 d’estos guardons “茅s gr脿cies al treball i a l’esfor莽 que es fa des de departaments municipals com la Policia Local, els socorristes, el personal del punt accessible, el personal de l’empresa p煤blica que es fa c脿rrec de la neteja de les platges, i gr脿cies a la qualitat de les nostres platges i a la qualitat de les aig眉es de bany i de l’accessibilitat”.

En tercer lloc, la delegada de Turisme, Natalia Antonio, ha manifestat que un any m茅s les platges del nostre municipi compten amb les banderes blaves i les Q de Qualitat, “aix貌 significa que les nostres platges compten amb unes caracter铆stiques important铆ssimes, que donen tota la garantia per al bany. Disposen tamb茅 d’un servici de socorrisme que durar脿 tota la temporada estival, igual que d’un punt accessible perqu猫 esta ciutat aposta per l’accessibilitat, i tamb茅 disposen de la Policia de Platges que garantix la seguretat durant tot el per铆ode vacacional”. Finalment, Antonino ha assenyalat que una vegada m茅s Sagunt 茅s “eixa destinaci贸 tur铆stica reconeguda i consolidada que aposta pel turisme de sol i platja, pel turisme familiar i per tot tipus de turisme que es puga donar al llarg de l’any”.

D’altra banda, les platges de la localitat han obtingut tamb茅 la bandera Qualitur que reconeix la qualitat, el medi ambient i l’accessibilitat de les tres platges les quals han aconseguit a m茅s altres certificats, com els ISO 9001, 170001, 14001, i la bandera Q de Qualitat Tur铆stica, entregada per l’Institut per a la Qualitat Tur铆stica.

Finalment, les tres platges compten amb dos registres EMAS (Sistema Comunitari de Gesti贸 i Auditoria Mediambientals), que s贸n certificacions de qualitat mediambiental.

Leave a Reply

Your email address will not be published.