fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’alcalde de Sagunt promociona a nivell estatal els avantatges del municipi com a pol industrial i logístic

L’alcalde de Sagunt promociona a nivell estatal els avantatges del municipi com a pol industrial i logístic

Darío Moreno ha participat en el fòrum sobre El paper de les ciutats en el mapa logístic espanyol organitzat per Logistics Spain a Guadalajara.

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha participat este dijous en la Taula de ciutats logístiques atractives per a la inversió del fòrum sobre El paper de les ciutats en el mapa logístic espanyol que ha organitzat a Guadalajara la plataforma Logistics Spain, on ha promocionat a nivell estatal els avantatges per a la inversió que ofereix el municipi en esta matèria com a pol industrial i logístic.

«Sagunt té un nucli d’infraestructures imprescindibles de connexió marina, aeroportuària, viària i ferroviària, incentius fiscals, projectes innovadors i una alta disponibilitat de sòl», ha destacat el primer edil. «A tot això s’afigen programes formatius per a comptar amb el capital humà adequat per a totes les empreses», ha comentat. A més a més ha subratllat que es tracta d’«una ciutat mediterrània amb una altíssima qualitat de vida». Tots estos trets conformen «un mix de factors que fan que Sagunt siga un lloc per a l’atracció d’inversions», ha agregat.

En este sentit, Moreno ha enumerat alguns dels projectes logístics que actualment hi ha en marxa a Sagunt i l’estat de desenvolupament en què es troben, com Parc Sagunt I, amb 1,5 milions de metres quadrats de sòl industrial; Parc Sagunt II, de 6 milions de metres quadrats de sòl industrial disponibles a partir de l’any que ve i per al qual ja s’estan rebent ofertes, i que amb la participació del Govern central i la Generalitat Valenciana s’ha transformat en una nova empresa pública anomenada Espais Econòmics Empresarials que «intentarà revitalitzar polígons industrials en tota la Comunitat Valenciana»; i els altres cinc polígons industrials situats en el terme municipal de Sagunt.

«Volem trobar el millor mix a l’hora d’atraure eixes empreses i que aporten un impacte positiu no sols a la nostra ciutat sinó en tota la nostra regió», ha manifestat.

D’altra banda, l’alcalde ha remarcat també algunes de les facilitats que l’Ajuntament de Sagunt ofereix a aquelles empreses interessades a invertir en el municipi, com l’existència d’una oficina d’acompanyament per a inversors pensada per a donar una resposta específica a les necessitats que plantegen, les converses contínues amb l’associació d’empresaris Asecam i la bona relació institucional del Consistori amb la Generalitat i amb el Govern central, així com una fiscalitat reduïda en l’Impost sobre Construccions Instal·lacions i Obres (ICIO) o en l’IBI, i també el treball conjunt amb l’Executiu Autonòmic en la línia de subvencions a noves inversions.

«A més a més, intentem atraure tot tipus d’ajudes europees i treballem conjuntament amb la Patronal. Això demostra que estem intentant captar tots els fons possibles per a poder continuar atraient inversió», ha afegit el primer edil durant una de les seues intervencions.

«A Sagunt tenim l’extra de ser una ciutat industrial, per la qual cosa la logística i la indústria fan un pack molt interessant per a l’atracció d’inversions. Ja comptem amb un fort teixit empresarial en eixe sentit i això també ens fa parlar de les infraestructures», ha puntualitzat Moreno, que ha posat l’accent en la connexió marítima de Sagunt, tant logística com industrial, la seua proximitat a dos aeroports d’àmbit nacional i internacional i la connexió ferroviària i viària. «Això fa que siguem una localització envejable i precisament la logística enriqueix la nostra oferta i fa que siguem encara més interessants a l’hora que una empresa es vulga assentar en el nostre municipi», ha matisat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.