fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’alcalde de Sagunt visita el Castell juntament amb els Voluntaris pel Patrimoni per a comprovar les labors de neteja realitzades per l’associació

L’alcalde de Sagunt visita el Castell juntament amb els Voluntaris pel Patrimoni per a comprovar les labors de neteja realitzades per l’associació

Darío Moreno ha mostrat el seu suport a l’associació per la seua labor desinteressada en un espai tan emblemàtic com el Castell i ha denunciat la falta de manteniment adequat per part de les administracions competents.

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, s’ha reunit hui amb alguns dels membres del col·lectiu Voluntaris pel Patrimoni i ha visitat el Castell de Sagunt per a comprovar les labors que esta associació ha dut a terme en les seues tasques de neteja. En esta visita també ha estat present el regidor de l’Equip de Govern, Quico Fernández. L’últim dels treballs que els i les voluntàries han realitzat ha sigut en la Plaça dels Estudiants, la qual van acabar de condicionar i netejar en profunditat recentment.

En este sentit, Darío Moreno ha mostrat el seu suport a l’associació per realitzar desinteressadament labors de neteja en un espai tan emblemàtic de la ciutat, com és el Castell, i ha explicat que, davant l’abandó de les administracions que són competents per a actuar al Castell, «va haver-hi ja fa uns anys un moviment ciutadà de voluntariat per a poder dur a terme estes labors de manteniment que considerem bàsiques, absolutament el mínim que s’hauria d’estar fent hui dia al Castell». A més, el president de l’associació de voluntariat, Ismael Rodrigo, juntament amb algunes de les persones voluntàries, també han mostrat a l’alcalde i al regidor el seu pròxim projecte, que serà la Plaça d’Almenara.

Després de conéixer l’àmbit d’actuació de les labors que ha estat duent a terme el col·lectiu Voluntaris pel Patrimoni, Darío Moreno ha assegurat que «ficarem pressió a Conselleria perquè els done el vistiplau i puguen continuar actuant i, per part de l’Ajuntament, continuaran rebent suport». En este sentit, l’alcalde ha comentat que des del consistori es tractaran d’accelerar els tràmits respecte a la subvenció que l’associació té pendent i que «farem tot el que siga a la nostra mà perquè este grup ciutadà trobe facilitats per part nostra respecte al treball que duen a terme en un monument que entenem que fa massa temps que es troba en estat d’abandó i deixadesa».

L’alcalde ha assegurat que, des de l’Ajuntament de Sagunt, continuaran pressionant a l’administració del Govern central, que és principalment l’administració competent en este cas, com també a Conselleria, que també té algunes competències respecte a la gestió ordinària d’este espai. «Continuarem pressionant perquè es facen les inversions i es pose realment al Castell de Sagunt on es mereix. Estem parlant d’un monument únic a Espanya i que, lamentablement, quan vénen els nostres turistes el veuen en un estat imperdonable per a una ciutat com la nostra. No recularem la pressió política fins que obtinguem algun tipus de solució», ha anunciat Darío Moreno.

Leave a Reply

Your email address will not be published.