Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’alcalde de Vila-real llança en Focus Pime la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació com a model d’èxit per a promoure la innovació en els municipis

L’alcalde de Vila-real llança en Focus Pime la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació com a model d’èxit per a promoure la innovació en els municipis

L’alcalde de Vila-real i president de la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació, José Benlloch, ha participat este matí en la jornada Focus Pime, per a presentar l’experiència de Vila-real com a Ciutat de la Ciència i la Innovació i donar a conèixer als assistents la nova xarxa valenciana, la presidència de la qual ostenta el mateix Benlloch.

El primer edil ha pres part en la I Trobada d’agents de l’ecosistema emprenedor valencià, juntament amb David Morcillo, regidor de Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Petrer i el tècnic en creació d’empreses dels centres CEDES de la Diputació Provincial, Elena Esteve. A més, la xarxa valenciana ha estat present en Focus Pime amb un estand propi.

Benlloch ha defensat davant els assistents la importància d’implicar a les administracions en l’impuls d’un esperit emprenedor i innovador que abaste tots els àmbits, més enllà del purament econòmic. Amb este objectiu, la ciutat de Vila-real va aconseguir en 2011 el títol de Ciutat de la Ciència i la Innovació –revalidat en 2015- i va entrar a formar part de la xarxa Innpulso de ciutats innovadores de tot l’Estat, integrada en l’actualitat per 68 municipis. Amb l’experiència de la participació en esta xarxa estatal, i al costat de la resta de ciutats valencianes en Innpulso, el passat mes de maig es va constituir la primera xarxa valenciana de municipis innovadors, que naix sota la presidència de Vila-real per a promoure la col·laboració i la implantació de mesures que afavorisquen la innovació a la Comunitat Valenciana. Al costat de Vila-real, formen part de la xarxa valenciana Alcoi, Alfàs del Pi, Almussafes, Alzira, Gandia, Gata de Gorgos, Ontinyent, Salines, Torrent, València i Villena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.