fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’alcalde d’Onda comprova el mal estat de les instal·lacions en la seua visita a la caserna de la Guàrdia Civil

L’alcalde d’Onda comprova el mal estat de les instal·lacions en la seua visita a la caserna de la Guàrdia Civil

L’alcalde Ximo Huguet ha visitat les instal·lacions de la caserna de la Guàrdia Civil d’Onda i ha comprovat de primera mà la precària situació en la qual es troben. D’esta manera, s’ha interessat en persona per les necessitats dels agents i per com estan desenvolupant els seus serveis en unes instal·lacions que considera són “indignes”.

En una trobada amb l’alferes de la Guàrdia Civil, Huguet ha pogut veure el mal estat dels pavellons, el pati i les instal·lacions en general. L’alcalde torna a insistir que “ja són 12 anys de reivindicació perquè es construïsca una nova caserna a Onda. Existeix la necessitat real de tenir unes instal·lacions dignes, que les mereixen tant la Guàrdia Civil com tots els ciutadans d’Onda”. També ha afegit que “la Guàrdia Civil d’Onda presta servei en deu localitats amb una població de més de 30.000 habitants. Una nova caserna els permetria desenvolupar la seua labor en condicions i millorar així la qualitat de vida de tots podent brindar millors prestacions”.

A principis de mes, l’alcalde ja va iniciar una sèrie d’accions per a aconseguir que es duga a terme com més prompte millor esta construcció que fa anys se sol·licita, remetent una carta al Ministeri amb la finalitat d’abordar esta problemàtica que ve des de lluny. En este sentit, va recordar que “fa més de deu anys es va iniciar el procés per a la construcció d’esta inversió que per a Onda és prioritària i no es pot demorar més en el temps”. Concretament des de 2.005, moment en el qual el Ple de l’Ajuntament va acordar l’aprovació d’un protocol entre el Ministeri de l’Interior (GIESE) i el consistori per a la construcció d’una casa de la Guàrdia Civil en la localitat. Va ser llavors quan l’Ajuntament d’Onda va aportar una parcel·la de 3.000 m² capaç d’acollir l’edifici de nova planta.

En 2007, es va signar el conveni de col·laboració entre el Ministeri de l’Interior i l’Ajuntament d’Onda i en 2.009 es va iniciar l’expedient de contractació on es licitava per un import de 3.214.552,40 euros. L’alcalde ha lamentat que, des de llavors s’ha anat eliminat aquesta obra dels Pressupostos Generals de l’Estat. Per açò, s’han presentat esmenes per a la seva construcció i no solament pel lamentable estat de l’actual caserna. Existeix, a més, un greuge entre l’oferit per l’Ajuntament (el solar de 3.000 m² i el Projecte d’Execució, pagat per l’Ajuntament i cedit gratuïtament al Ministeri de l’Interior), i la nul·la resposta del Ministeri a les demandes de la ciutat i del Cos de la Guàrdia Civil destinat a Onda.

En l’últim Ple celebrat en el consistori, Huguet va presentar aquesta proposta que es va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics, i en la qual, a més, el consistori ha sol·licitat a l’Estat que es complisca el conveni subscrit i s’inicien els tràmits perquè la caserna siga una realitat en 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published.