fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’alcalde i membres de l’Equip de Govern de Sagunt visiten les obres de l’IES nº 5

L’alcalde i membres de l’Equip de Govern de Sagunt visiten les obres de l’IES nº 5

Darío Moreno ha agraït tot el treball dut a terme per part de la comunitat educativa, per part de les AMPAS i de les associacions.

Este matí l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha visitat l’estat de les obres del futur Institut d’Ensenyament Secundari Nº 5 del Port de Sagunt. Durant la visita ha estat acompanyat pel regidor d’Educació José Manuel Tarazona i pels regidors de Contractació, Javier Raro, i d’Activitats, Guillermo Sampedro.

El nou institut, que se situarà en l’encreuament del carrer Periodista Azzati amb l’avinguda Arquitecte Alfredo Simón, constarà de 24 unitats d’Educació Secundària i 8 unitats de Batxillerat. L’edifici ordena el programa en dos volums principals, de dos i tres plantes, sent el de dos plantes el que albergarà els espais administratius, així com les aules de Batxillerat, mentre que el bloc de tres plantes, integrarà tot el programa d’Educació Secundària.

La cafeteria se situarà en la planta baixa del bloc sud i les edificacions esportives se situen al sud de la parcel·la, mentre que la resta d’espai no ocupat es destina a pistes esportives i zona de jocs, tal com consta en el projecte.

Cal recordar que el Ple de la Corporació Municipal del passat 28 de maig de 2020 va aprovar per unanimitat l’adjudicació del contracte d’obra de l’Institut d’Ensenyament Secundari nº 5 a l’empresa DOALCO per un import de 8.391.331,20 €, IVA inclòs i que aquesta construcció està inclosa en el Pla Edificant de la Generalitat Valenciana, la gestió de la qual va ser delegada en el propi Ajuntament de Sagunt.

En este sentit, l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha ressaltat la importància de l’IES nº 5 per a la nostra ciutat «no sols pel que significa quant a infraestructura educativa sinó perquè també porta aparellat eixe compromís de la Generalitat Valenciana d’establir un centre integral de Formació Professional. Per això hem volgut hui realitzar una visita a les obres i poder parlar amb l’empresa per a poder insistir en la urgència que finalitzen esta infraestructura en el menor temps possible».

Finalment, Moreno ha agraït tot el treball dut a terme per part de la comunitat educativa, per part de les AMPAS i de les associacions «perquè precisament, si hui som ací, és gràcies a eixa gran labor de reivindicació que ells han realitzat».

Per al regidor d’Educació, és una gran alegria «que l’institut número 5 pel qual portem lluitant durant molts anys, des del 2009 o abans, siga una realitat». Segons Tarazona, és una qüestió de voluntat i d’insistència «i, afortunadament, l’institut 5 comença ja a construir-se. A més, permetrà estructurar l’oferta educativa en el nostre municipi, ja que amb posterioritat es podrà crear l’entitat jurídica tan necessària per a la formació del centre integrat professional públic de Formació Professional».

Leave a Reply

Your email address will not be published.