fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Alcora comptar脿 amb un servei especialitzat d’assessorament a dones subvencionat per Conselleria

L’Alcora comptar脿 amb un servei especialitzat d’assessorament a dones subvencionat per Conselleria

“Prevenci贸 i detecci贸 de la viol猫ncia de g猫nere, informaci贸 i assessorament laboral, realitzaci贸 de plans d’igualtat i programes de sensibilitzaci贸, s贸n algunes de les funcions”.

L’Ajuntament de l’Alcora contractar脿 a un o una agent d’igualtat mitjan莽ant una subvenci贸 de la Conselleria d’Igualtat i Pol铆tiques Inclusives de la Generalitat Valenciana que ascendeix a 25.000 鈧.

D’aquesta manera, com explica el regidor de Serveis Socials, Agust铆n Chiva, 鈥渟’oferir脿 un servei d’assessorament especialitzat a dones i promoci贸 i integraci贸 del principi d’igualtat a les pol铆tiques municipals鈥.

El de l’Alcora 茅s un dels 13 ajuntaments de la prov铆ncia beneficiaris d’aquesta subvenci贸. Chiva manifesta que 鈥渁 trav茅s d’aquest servei es prestar脿 tamb茅 assessorament a altres municipis de la comarca, als quals at茅n l’equip de Serveis Socials de l’Alcora鈥.

El responsable de Serveis Socials destaca la 鈥済ran import脿ncia鈥 d’aquesta iniciativa, ja que 鈥渞efor莽ar脿 l’atenci贸 en temes tan rellevants com s贸n la prevenci贸 i detecci贸 de la viol猫ncia de g猫nere, l’assessorament en mat猫ria laboral i la realitzaci贸 de plans municipals d’igualtat i programes de sensibilitzaci贸 en mat猫ria d’igualtat d’oportunitats entre dones i homes, entre uns altres鈥.

Concretament, l’agent d’Igualtat exercir脿 les seg眉ents funcions: informaci贸 i assessorament personalitzat a dones sobre recursos i serveis, formaci贸, orientaci贸 sociolaboral, itineraris professionals i normativa que afavorisca la igualtat entre homes i dones; prevenci贸 i detecci贸 de la viol猫ncia de g猫nere i coordinaci贸 amb els serveis especialitzats de la Generalitat; detecci贸 de les necessitats del municipi en mat猫ria d’atenci贸 a la viol猫ncia de g猫nere; participaci贸 en els plans de protecci贸 local i coordinaci贸 amb la resta de serveis d’脿mbit nacional, auton貌mic i local; informar i assessorar a dones per a la creaci贸 d’empreses i la millora de l’activitat empresarial i/o aut貌noma; elaboraci贸, implementaci贸 i avaluaci贸 de plans d’igualtat municipals; dissenyar i gestionar programes de sensibilitzaci贸, informaci贸 i formaci贸 en mat猫ria d’igualtat d’oportunitats entre dones i homes i prevenci贸 de la viol猫ncia de g猫nere; dissenyar accions per fomentar l’associacionisme de dones i assessorar per a la constituci贸 de les mateixes; informar i assessorar a empreses o entitats per a l’elaboraci贸 i implantaci贸 de plans d’igualtat i avaluar aquells plans que es presenten per a ser visats.

La subvenci贸 permetr脿 la contractaci贸 d’una jornada de 35 hores setmanals, des de l’1 d’abril fins al 31 de desembre de 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published.