Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Alcora inaugura la zona infantil del parc Germanes Ferrer Bou

L’Alcora inaugura la zona infantil del parc Germanes Ferrer Bou

Es tracta d’un avió de grans dimensions, que ocupa una superfície de 400m², compost de molts jocs.

L’Ajuntament de l’Alcora ha inaugurat una nova àrea infantil, situada en el parc Germanes Ferrer Bou. Es tracta d’un avió de grans dimensions, que ocupa una superfície aproximada de 400 m², compost de molts jocs.

Accessible i integrador

Este espai multijocs compta amb plataformes de diverses altures i permet l’accessibilitat mitjançant rampes. Així mateix, fomenta la integració gràcies als jocs que oferixen els panells lúdics (alguns amb braille) instal·lats a l’interior de l’estructura i en els laterals de l’avió.

Gran quantitat de jocs

La plataforma central i la cabina de fuselatge reunixen, en un ampli espai, una gran quantitat de jocs mitjançant panells que permetran als xiquets i xiquetes experimentar i desenvolupar les seues capacitats motrius, a més de pilotar un avió amb el seu divertit panell de control. També compta amb bancs a l’interior, creant una àrea de reunió i joc.

La passarel·la dóna forma a la cua de l’avió i esta s’eleva fins a una altura de 3,5 metres perquè els xiquets i xiquetes més majors accedisquen al gran tobogan tub de l’avió.

Per a completar el fuselatge de l’avió, sobre l’estructura principal van col·locades les ales, que reunixen jocs d’escalada, de xarxes i rocòdroms, plataformes, tobogans i un gronxador per als més xicotets sota elles.

La zona està coberta per 800 m² d’arena i s’ha instal·lat cautxú de 4 cm de gruix en la zona de seguretat de joc.

El pressupost per a dur a terme este projecte ha ascendit a 60.000 €, aproximadament.

“Millorar els parcs i jardins, una prioritat”

La regidora de Parcs i Jardins, Nuria Sánchez, manifesta que “és una gran satisfacció que els xiquets i xiquetes puguen gaudir ja d’esta gran zona d’oci infantil”.

Sánchez destaca l’aposta del Govern local per la creació d’espais “innovadors” per als més xicotets. Sobre este tema, recorda que en 2016 es va construir en la capital de l’Alcalatén un parc amb temàtica de Playmobil, “El Fort de l’Alcora”. Cal ressaltar que es tracta del primer parc de Playmobil d’Espanya. Esta zona va ser triada pels xiquets i xiquetes de l’Alcora, ja que l’Ajuntament va distribuir unes enquestes en els centres escolars perquè indicaren les seues preferències.

Però, a més d’oferir noves zones de jocs, l’objectiu de l’Ajuntament és “seguir renovant i adequant els parcs i jardins existents en el municipi, en els quals s’han fet importants actuacions de millora al llarg de la legislatura”, explica la regidora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.