Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Alcora inicia la restauració de la façana lateral original de la Reial Fàbrica

L’Alcora inicia la restauració de la façana lateral original de la Reial Fàbrica

Este projecte ajudarà a recuperar la decoració policroma de l’edifici original, creant un model a seguir en posteriors intervencions.

L’Ajuntament de l’Alcora ha posat en marxa una nova actuació en el marc de la recuperació i posada en valor de la Reial Fàbrica del Comte d’Aranda. Es tracta de la restauració de la façana lateral per a la consolidació de les pintures murals, un projecte que ascendix a 48.200 € i és finançat per la Conselleria de Cultura.

La façana objecte de la intervenció és la millor conservada de tot l’edifici fundacional i manté la major quantitat d’evidències de la decoració exterior d’esta fase de l’immoble. Així i tot, es troba molt deteriorada i ha patit nombroses intervencions posteriors a la seua edificació, especialment en les obertures que han sigut engrandides, reduïdes o tapiades per necessitats industrials.

La importància de la seua restauració radica en el fet que estes restes originals ajudaran a recuperar d’una manera totalment fiable el que va ser la decoració policroma de l’edifici original, creant un model a seguir en posteriors intervencions.

Leave a Reply

Your email address will not be published.