fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Alcora inicia la restauraci贸 de la fa莽ana lateral original de la Reial F脿brica

L’Alcora inicia la restauraci贸 de la fa莽ana lateral original de la Reial F脿brica

Este projecte ajudar脿 a recuperar la decoraci贸 policroma de l’edifici original, creant un model a seguir en posteriors intervencions.

L’Ajuntament de l’Alcora ha posat en marxa una nova actuaci贸 en el marc de la recuperaci贸 i posada en valor de la Reial F脿brica del Comte d’Aranda. Es tracta de la restauraci贸 de la fa莽ana lateral per a la consolidaci贸 de les pintures murals, un projecte que ascendix a 48.200 鈧 i 茅s finan莽at per la Conselleria de Cultura.

La fa莽ana objecte de la intervenci贸 茅s la millor conservada de tot l’edifici fundacional i mant茅 la major quantitat d’evid猫ncies de la decoraci贸 exterior d’esta fase de l’immoble. Aix铆 i tot, es troba molt deteriorada i ha patit nombroses intervencions posteriors a la seua edificaci贸, especialment en les obertures que han sigut engrandides, redu茂des o tapiades per necessitats industrials.

La import脿ncia de la seua restauraci贸 radica en el fet que estes restes originals ajudaran a recuperar d’una manera totalment fiable el que va ser la decoraci贸 policroma de l’edifici original, creant un model a seguir en posteriors intervencions.

Leave a Reply

Your email address will not be published.