fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Alcora prepara la licitació del projecte de restauració i posada en valor del castell de l’Alcalatén

L’Alcora prepara la licitació del projecte de restauració i posada en valor del castell de l’Alcalatén

L’actuació compta amb una subvenció de 221.500 € del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, a través de l’1,5% Cultural.

L’Ajuntament de l’Alcora està preparant la documentació per traure a licitació el projecte de restauració i posada en valor del castell de l’Alcalatén, una actuació que compta amb una subvenció de 221.500 € del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, a través del programa 1,5% Cultural, la qual cosa suposa un 75% del pressupost total.

La subdelegada del Govern, Soledad Ten, acompanyada per l’alcalde, Samuel Falomir, la regidora de Cultura i Patrimoni, Ana Huguet, el regidor d’Urbanisme, Julián Tena, i el director del Museu de Ceràmica, Eladi Grangel, ha visitat aquest matí el monument, tot un emblema de la comarca a la qual dona nom.

Falomir ha valorat la importància d’aquestes accions, que, com ha destacat, tenen el doble comés de rescatar i divulgar la història i el patrimoni local, així com ampliar l’oferta cultural i sumar un atractiu turístic a la localitat. Així, l’alcalde ha agraït el treball de la subdelegada en el procés per a la concessió de la subvenció i la sensibilitat del Govern, del qual és la màxima representant a Castelló, en la protecció i posada en valor d’un bé “tan preuat” i de “tant de valor” per a l’Alcora i l’Alcalatén.

Per part seua, Ten ha manifestat que “sempre recolzarem aquest tipus d’iniciatives tan importants, destinades a preservar i posar en valor el nostre patrimoni històric i cultural”.

El projecte començarà a materialitzar-se en 2021, previsiblement a la primavera, de fet, és una de les inversions destacades dins del pressupost de l’Ajuntament per a l’any vinent, aprovat aquesta setmana per unanimitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.