fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Alcora promociona l’ús de ceràmica com a suport d’informació turística

L’Alcora promociona l’ús de ceràmica com a suport d’informació turística

El municipi ha presentat en Cevisama “Panoràmiques de l’Alcora”, una iniciativa turística en la qual estarà present la ceràmica, “gràcies a la implicació de l’empresa Emigrés”

Gràcies a l’empresa Emigrés, la ceràmica estarà present en la iniciativa turística “Panoràmiques de l’Alcora”, engegada recentment per l’Ajuntament de la capital de l’Alcalatén.

Una iniciativa que el consistori de l’Alcora ha volgut presentar en Cevisama. En l’acte, la regidora de Cultura, Noelia Muñoz, ha explicat que, a la fi del 2016, i amb una ajuda econòmica de l’Agència Valenciana del Turisme, es van instal·lar set suports informatius turístics en diversos llocs del municipi. “Ara, gràcies a la generositat de Emigrés, es retolaran amb grans peces de ceràmica decorades amb la tècnica d’injecció de tinta”.
Dos d’ells, de format vertical, estan situats en l’entrada de la Foia i Araia, i tenen un contingut similar: breu nota de cada nucli, perfil i traçat parcial del PR-120, Ruta de les Ermites, que connecta les dues pedanies, i informació sobre atractius turístics propers, “com són la zona d’escalada en el cas de Araia, i l’àrea d’esports de naturalesa del pantà de l’Alcora en el cas de la Foia”.
Els altres cinc suports tenen format horitzontal. Un d’ells està situat en l’esplanada de les termes romanes de Santa, “substituint i millorant l’antic panell que es va instal·lar fa més de deu anys. Els altres quatre s’han col·locat en llocs d’àmplia visibilitat i consten d’un muntatge fotogràfic panoràmic on s’indiquen els principals elements del paisatge. “S’ha reservat espai també per a altres atractius culturals visibles des de la panoràmica o relacionats directament amb el lloc on està situats els panells informatius: edificis, tradicions, patrimoni històric o etnològic, etc.”.

El panell presentat en Cevisama s’instal·larà als peus de l’ermita de San Salvador, “des d’allí s’aprecia una àmplia panoràmica que va des del Penyagolosa, a la dreta, fins a la Plana, a l’esquerra”. En els requadres destacats, s’ha inclòs informació sobre l’ermita de San Salvador i el Castell de l’Alcalatén, l’ermita de Sant Vicent, l’embassament de l’Alcora i el Pelegrinatge per les Ermites.

“Creiem que és una bona manera de conèixer millor el paisatge que ens envolta, els nostres edificis més emblemàtics i les nostres tradicions més arrelades”, ha destacat la responsable de l’àrea de Cultura.

La resta estan col·locats en el Calvari, Sant Cristòfol i la glorieta María Rosa Molas, a l’inici del passeig Baix la Vila. Com ha explicat Muñoz “tenen uns continguts similars i complementaris al del castell, de manera que, entre tots, es fa un ampli repàs a alguns dels principals recursos turístics de l’Alcora”.

“Est és un projecte que acabem de començar i que, segur, tindrà continuïtat, perquè la ceràmica té uns avantatges evidents enfront d’altres materials, com per exemple, facilitat de neteja, duresa i resistència a la humitat o a l’acció de la llum del sol, entre altres”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.