fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Alcora remodela la zona enjardinada del centre de formaci贸 d’adults amb cer脿mica local

L’Alcora remodela la zona enjardinada del centre de formaci贸 d’adults amb cer脿mica local

A m茅s de fomentar l’煤s de la cer脿mica alcorina i posar en valor aquest hist貌ric edifici i el seu entorn, l’actuaci贸 t茅 com a objectiu millorar la seguretat dels seus usuaris, habilitant una eixida d’emerg猫ncia.

L’Ajuntament de l’Alcora iniciar脿 la propera setmana els treballs de remodelaci贸 de la zona enjardinada de l’edifici en el qual est脿 situat el centre p煤blic de Formaci贸 de Persones Adultes (FPA) 鈥淭irant lo Blanc鈥.

Com assenyala el regidor d’Urbanisme, Samuel Falomir, 鈥渕illorar la seguretat de l’edifici 茅s un dels principals objectius que persegueix aquest projecte鈥. En este sentit, s’habilitar脿 una eixida d’emerg猫ncia. Falomir explica que 鈥渁 l’edifici existeix una porta que en l’actualitat no pot utilitzar-se amb aquesta finalitat per estar situada a 3,50 metres d’altura sobre la rasant del vial鈥. Per tant, 鈥溍﹕ necessari adequar i donar acc茅s a l’edifici per aquesta porta per poder utilitzar-la com a eixida d’emerg猫ncia鈥. D’aquesta manera, 鈥渟’ha projectat la construcci贸 d’una escala, que quedar脿 integrada dins del jard铆 de manera que no afecte a l’est猫tica del mateix鈥, exposa el regidor.

鈥淧osar en valor aquest hist貌ric edifici i el seu emblem脿tic entorn鈥, situat en una de les vies d’acc茅s al casc antic del municipi (entre la pla莽a de l’Esgl茅sia i la pla莽a Nova), 鈥溍﹕ un altre dels objectius d’aquest projecte鈥, manifesta el responsable d’Urbanisme. Cal destacar que en aquesta zona es troben dos destacats murals cer脿mics, el dedicat a la 鈥淔esta del Rotllo鈥, de la ceramista alcorina Lid贸n Mor, i 鈥淐ruce de Caminos鈥, mural guanyador del II Premi UNDEFASA de Cer脿mica Mural, de l’artista madrileny Carlos Mart铆nez Esteban.

Falomir explica que 鈥渁 m茅s de real莽ar el nostre ric patrimoni cer脿mic, amb aquesta actuaci贸 seguim potenciant des de l’Ajuntament l’煤s de la cer脿mica de l’Alcora, garantia de m脿xima qualitat, en els espais p煤blics鈥. Aix铆, entre els treballs que van a realitzar-se, es troba la construcci贸 de murs de rajola cer脿mica per a la formaci贸 de les jardineres i els revestiments exteriors d’aquestes jardineres mitjan莽ant esquerdejats de morter i aplacats cer脿mics.

Els murs de les jardineres es remataran amb pedra natural abujardada, igual que els revestiments de les escales. Aix铆 mateix, el projecte inclou la instal路laci贸 el猫ctrica per a il路luminaci贸 mitjan莽ant proyectores LED i la instal路laci贸 de reg per degoteig, entre altres actuacions.

El pressupost previst per a l’execuci贸 del projecte ascendeix a 27.000 euros, aproximadament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.