fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Alta Distinció de la Diputació de Castelló recau en la professionalitat i ben fer del col·lectiu sanitari davant la Covid-19

L’Alta Distinció de la Diputació de Castelló recau en la professionalitat i ben fer del col·lectiu sanitari davant la Covid-19

Una representació dels cinc hospitals que donen cobertura a les huit comarques castellonenques recolliran el diumenge la màxima condecoració de la institució en el Dia de la Província.

Si hi ha un col·lectiu que mereix el màxim reconeixement social en aquesta crisi sanitària és el dels treballadors sanitaris. És per això, que la Diputació de Castelló ha acordat enguany dedicar l’Alta Distinció de 2021 a la totalitat de professionals que, des de fa 15 mesos, estan donant fins al seu últim alè per a protegir, salvar i cuidar les vides dels castellonencs i castellonenques. Dintre d’aquest grup no només s’inclouen els metges, sinó també infermers, zeladors, auxiliars i demés professionals que han exercit i exerceixen el seu treball en primera línia de batalla contra el virus.

L’amenaça de la Covid-19, malauradament, continua, però no amb tanta virulència com mesos enrere, però el col·lectiu sanitari es manté al peu del canó assistint a les persones malaltes i, ara mateix, vacunant massivament la població per a eliminar d’una vegada per totes aquest malson. La corporació provincial ha valorat aquest sobreesforç, que torna a demostrar la professionalitat de tota la plantilla en ser capaços de preparar i desenvolupar, amb el temps en contra, una campanya de vacunació sense precedents.

La màxima condecoració de la Diputació, que es representarà amb una medalla d’or provincial i l’escultura de l’arquer de la Valltorta, serà recollida per una representació dels cinc hospitals que donen cobertura a les huit comarques de Castelló. Són el de Vinaròs, el General de Castelló, l’Hospital Provincial, la Plana de Vila-real i l’Hospital de Sagunt, on reben atenció sanitària els habitants de l’Alt Palància i la part sud de la Plana Baixa.

La cerimònia de lliurament de les distincions del Dia de la Província tindrà lloc, per primera vegada, al Paranimf de la Universitat Jaume I de Castelló. L’altra novetat és que estrenarà també data, el 16 de maig, dia en què 199 anys enrere es constituïa la primera corporació provincial de la història, la qual servirà de preludi a la celebració del bicentenari de l’any vinent.

A banda del reconeixement als sanitaris se n’entregaran quatre més: el Mèrit a l’Esport, al ‘Playas de Castellón’, el Mèrit a les Arts, a Manuel Vicent, el Mèrit a la Solidaritat, al Banc d’Aliments de Castelló i ‘FoodRation4All’, i l’Alta Distinció, al col·lectiu sanitari de Castelló. L’acte podrà ser seguit en directe a través de les xarxes socials de la Diputació Provincial.

Leave a Reply

Your email address will not be published.