fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’alumnat de l’IES Jaume I coneix de ben prop la gesti贸 municipal i la hist貌ria de Borriana

L’alumnat de l’IES Jaume I coneix de ben prop la gesti贸 municipal i la hist貌ria de Borriana

En l’activitat celebrada durant el mat铆 de dilluns han visitat el consistori i han realitzat un recorregut hist貌ric identificant amb fotografies punts emblem脿tics de la ciutat.

L’Alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, va rebre ahir en l’Ajuntament a l’alumnat de primer d’ESO de l’IES Jaume I per a completar la jornada de coneixement de la hist貌ria de Borriana amb una explicaci贸 sobre el treball que di脿riament es realitza en el consistori. Al costat de la m脿xima representant municipal, diversos regidors i regidores van explicar la gesti贸 que es fa en departaments com el de Comer莽, Via P煤blica, Hisenda, Turisme, Esports o Cultura, gr脿cies a les explicacions que cada regidor i regidora han fet en la Sala de Plenaris. I mentre la meitat de l’alumnat escoltava les explicacions dels i les representants municipals, xicotets grups d’entre 15 i 20 persones accedien al Templat per a poder contemplar de forma global la ciutat, ja que el campanar de la Bas铆lica del Salvador els ha servit com a mirador perfecte per a identificar els llocs i racons que han conegut o descobert gr脿cies al projecte de treball que ja es va iniciar la passada setmana.

Va ser Enrique Safont qui va visitar a alumnat primer d’ESO de l’IES Jaume I per a mostrar-los algunes imatges i fotografies antigues de la ciutat, a m茅s de curiositats o detalls desconeguts de la hist貌ria de la ciutat. Sobre la base de les imatges antigues que van poder descobrir divendres passat, l’alumnat anava cercant per la ciutat els diferents racons i fent les fotografies pertinents per a anar completant el projecte. Despr茅s de la pujada al campanar a la qual han pogut accedir tots i totes les alumnes de primer d’ESO, fins i tot han realitzat xicotetes enquestes a la gent que anaven trobant pel carrer preguntant-los per diverses de les llegendes sobre les quals van ser informats la passada setmana.

Aix铆, han descobert perqu猫 hi ha un xicotet punyal de ferro clavat en la fa莽ana de la Bas铆lica, perqu猫 diuen que una vegada sonava una campana inexistent en el Clot de la Mare de D茅u, i fins i tot han descobert can莽ons tradicionals en valenci脿 cantades hist貌ricament en la ciutat. Tal com ha concl貌s l’Alcaldessa i Regidora d’Educaci贸, Maria Josep Safont, “estem encantats de rebre en l’Ajuntament als i les estudiants de Borriana que v茅nen disposats a sumar coneixements sobre el seu entorn m茅s proper com 茅s la ciutat de Borriana, seguir aprenent la hist貌ria de la ciutat i con猫ixer com treballem en l’Ajuntament per a gestionar la vida municipal, aix铆 que la iniciativa de seguir aplicant el concepte d’aprenentatge-servei que ja el curs passat portava endavant l’IES Jaume I segueix demostrant que 茅s una gran metodologia de treball sobre coneixements de l’entorn que ens envolta”. A m茅s, tal com ha explicat el regidor de Turisme, Santiago Zor铆o, “les fotografies que avui han pogut fer els i les alumnes de l’IES Jaume I serviran per a il路lustrar una guia sobre la “Borriana Antiga” en el projecte paral路lel en el qual participarem tant la regidoria de Turisme com la d’Educaci贸, i que es presentar脿 de forma oficial el pr貌xim dia 21 de desembre en la visita que esta vegada nosaltres farem a l’Institut i que ha de servir per a con猫ixer la Borriana que la seua ciutadania del futur,

Leave a Reply

Your email address will not be published.