fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’antigua Escola Taller d’Almassora aspira a ser referent en noves tecnologies i eines digitals

L’antigua Escola Taller d’Almassora aspira a ser referent en noves tecnologies i eines digitals

Sol·licita l’acreditació de 30 especialitats que cerquen un perfil més innovador.

L’Escola Taller d’Almassora, que en uns dies rebrà l’acreditació com a Centre de Formació del Servef després de les obres realitzades, aspira a oferir per primera vegada cursos homologats vinculats a l’ús de noves tecnologies i eines digitals. De fet, l’Ajuntament d’Almassora ha sol·licitat l’acreditació de les instal·lacions en 31 especialitats que mantenen perfils tradicionals però incorporen multitud de tallers relacionats amb pàgines web i sistemes informàtics.

El regidor d’Ocupació, Santiago Agustí, ha avançat que, a causa de la conversió de l’Escola Taller en Centre de Formació, la seua delegació vol multiplicar els usos i el nombre de matrícules que ofereix aquest espai municipal. De fet, el nou edifici té capacitat per a homologar més de 30 especialitats formatives i oferir 12 cursos en les seues tres aules habilitades entre el mes passat i aquest.

Aquest fet multiplicarà el rendiment de l’antiga Escola Taller, que en l’últim curs va sol·licitar tres especialitats i únicament li van ser concedides dues: lampisteria i manteniment de jardins. “Volem anar més enllà d’aquest concepte clàssic d’Escola Taller perquè les necessitats van canviant i les exigències del mercat laboral i dels usuaris també ho fan”, ha incidit el regidor d’Ocupació, Santiago Agustí.

Per açò, l’Ajuntament d’Almassora tornarà a sol·licitar al Servef la participació en aquests tallers però, per primera vegada, estendrà la seua oferta a un perfil diferent de l’usuari, més encaminat cap a l’ús de noves tecnologies. En concret, Almassora ha sol·licitat l’homologació del centre per a impartir també: confecció i publicació de pàgines web, desenvolupament d’aplicacions amb tecnologies web, seguretat informàtica, sistemes microinformàtics, màrqueting i compravenda internacional, operacions de sistemes informàtics i programació de sistemes informàtics.

La regidora de Modernització, Merche Galí, ha assenyalat que el nou Centre de Formació d’Almassora ha d’adequar-se als nous interessos dels joves, “que han de trobar en aquest espai un vertader espai de formació professional no solament centrat en perfils clàssics com l’obra de paleta, la lampisteria o la jardineria”. “Les noves tecnologies ofereixen un camp enorme perquè els nostres joves adquirisquen les competències i destreses, que ara comptaran amb un certificat professional, per a incorporar-se a mercat laboral”, ha incidit Galí.

Cal recordar que l’Ajuntament d’Almassora ha invertit 100.000 euros en la remodelació integral de l’antiga Escola Taller per a convertir-la en un Centre de Formació atès que el projecte va ser el més votat dels pressupostos participatius de 2016. Les obres han conclòs aquest mes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.