fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’associaci贸 universit脿ria M茅s Llibertat reclama a l’UJI que es posicioni en defensa dels estudiants davant el caos en el servei de rodalia a la prov铆ncia de Castell贸

L’associaci贸 universit脿ria M茅s Llibertat reclama a l’UJI que es posicioni en defensa dels estudiants davant el caos en el servei de rodalia a la prov铆ncia de Castell贸

L’associaci贸 estudiantil ha em茅s el seg眉ent comunicat en relaci贸 amb els rodalies que porten els estudiants a l’UJI.

S贸n molts els estudiants en tota la Comunitat Valenciana els que utilitzen el tren di脿riament per a arribar a la Universitat Jaume I, tant des del nord de la Prov铆ncia de Castell贸, com del sud, o des de la prov铆ncia de Val猫ncia.

Els estudiants necessitem que el servei de funcioni correctament, amb puntualitat i regularitat, m茅s encara en l’actual per铆ode d’ex脿mens, i aix貌 茅s alguna cosa, que fa molt temps que no est脿 succeint.

El servei de rodalia 茅s un aut猫ntic caos i va a pitjor, a m茅s dels continus retards i cancel路lacions que es donen di脿riament, existeix el problema de la disminuci贸 de freq眉猫ncies de trens, el trajecte Vinar貌s 鈥 Castell贸 ha passat de 12 a 9 trens, i el de Val猫ncia 鈥 Castell贸 de 79 trens ha passat a comptar nom茅s amb 46. Se’ns diu cont铆nuament des de la Generalitat i des del Ministeri que s’est脿 treballant a solucionar-lo i que 鈥渆star脿 arreglat鈥 a la primavera, per貌 aix貌 per a nosaltres 茅s totalment insuficient, perqu猫 suposar脿 que hem hagut de sofrir un altre curs acad猫mic m茅s la problem脿tica.

Aquesta situaci贸 es tradueix en innombrables problemes per als estudiants, que ens ho han traslladat a la nostra associaci贸 durant tot el que portem de curs, i no troben cap mena de soluci贸. Els m茅s recurrents, s贸n la impossibilitat d’arribar a temps als ex脿mens o a les pr脿ctiques a causa dels retards i impuntualitat dels trens, i derivat d’aix貌, la situaci贸 for莽ada en la qual es troben moltes persones d’haver de fer 煤s del seu vehicle particular per a aix铆 despla莽ar-se fins a la Universitat, o d’haver de buscar un allotjament a Castell贸, la qual cosa comporta un esfor莽 econ貌mic per a les fam铆lies, que en molts casos 茅s inassumible.

Per tot l’anterior, reclamem, especialment a la Universitat Jaume I, per貌 tamb茅 a la Generalitat, que prenguin una posici贸 activa de defensa dels interessos dels estudiants en aquest aspecte perqu猫 es recuperi un servei de trens digne, i no es prolongui m茅s temps aquesta situaci贸 de caos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.