fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’associació universitària Més Llibertat reclama a l’UJI que es posicioni en defensa dels estudiants davant el caos en el servei de rodalia a la província de Castelló

L’associació universitària Més Llibertat reclama a l’UJI que es posicioni en defensa dels estudiants davant el caos en el servei de rodalia a la província de Castelló

L’associació estudiantil ha emés el següent comunicat en relació amb els rodalies que porten els estudiants a l’UJI.

Són molts els estudiants en tota la Comunitat Valenciana els que utilitzen el tren diàriament per a arribar a la Universitat Jaume I, tant des del nord de la Província de Castelló, com del sud, o des de la província de València.

Els estudiants necessitem que el servei de funcioni correctament, amb puntualitat i regularitat, més encara en l’actual període d’exàmens, i això és alguna cosa, que fa molt temps que no està succeint.

El servei de rodalia és un autèntic caos i va a pitjor, a més dels continus retards i cancel·lacions que es donen diàriament, existeix el problema de la disminució de freqüències de trens, el trajecte Vinaròs – Castelló ha passat de 12 a 9 trens, i el de València – Castelló de 79 trens ha passat a comptar només amb 46. Se’ns diu contínuament des de la Generalitat i des del Ministeri que s’està treballant a solucionar-lo i que “estarà arreglat” a la primavera, però això per a nosaltres és totalment insuficient, perquè suposarà que hem hagut de sofrir un altre curs acadèmic més la problemàtica.

Aquesta situació es tradueix en innombrables problemes per als estudiants, que ens ho han traslladat a la nostra associació durant tot el que portem de curs, i no troben cap mena de solució. Els més recurrents, són la impossibilitat d’arribar a temps als exàmens o a les pràctiques a causa dels retards i impuntualitat dels trens, i derivat d’això, la situació forçada en la qual es troben moltes persones d’haver de fer ús del seu vehicle particular per a així desplaçar-se fins a la Universitat, o d’haver de buscar un allotjament a Castelló, la qual cosa comporta un esforç econòmic per a les famílies, que en molts casos és inassumible.

Per tot l’anterior, reclamem, especialment a la Universitat Jaume I, però també a la Generalitat, que prenguin una posició activa de defensa dels interessos dels estudiants en aquest aspecte perquè es recuperi un servei de trens digne, i no es prolongui més temps aquesta situació de caos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.