Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’ATMV inicia la tramitació del conveni per a la integració dels títols de Rodalia de Renfe en la Targeta Móbilis

L’ATMV inicia la tramitació del conveni per a la integració dels títols de Rodalia de Renfe en la Targeta Móbilis

El conveni s’emmarca en l’objectiu de la Generalitat de facilitar i simplificar a l’usuari el nombre de suports necessaris per a desplaçar-se en l’àrea metropolitana.

El Consell d’Administració de l’Autoritat de Transport Metropolità de València, ATMV, presidit per la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha abordat en la seua sessió d’aquest dilluns la tramitació del conveni de col·laboració per a la integració dels títols de Rodalia de Renfe Viatgers en la Targeta Móbilis.

Això significarà que en una mateixa targeta Móbilis es podran recarregar títols de viatge de diversos operadors i els usuaris podran tindre en una mateixa targeta un bo 10 de Renfe, FGV, EMT o títols coordinats. Aquest conveni és un pas més que s’emmarca dins de l’objectiu de la Generalitat de facilitar i simplificar a l’usuari el nombre de suports necessaris per a desplaçar-se en l’àrea metropolitana.

D’aquesta manera, s’ha informat el Consell d’Administració de l’ATMV que ja s’ha iniciat la tramitació del text del conveni que ja disposa de l’informe necessari d’advocacia i s’espera que es puga signar al més prompte possible.

Cal recordar que l’ATMV té implantades en l’àrea metropolitana targetes intel·ligents, sense contacte, interoperables, com a mitjà de pagament en el sistema de transport públic, les conegudes com a targetes Móbilis, que permeten l’emmagatzematge simultani de diversos títols de transport, urbà i interurbà, en un únic suport, amb possibilitat d’incloure a més altres serveis addicionals.

Així, el conveni estableix en una primera fase que l’ATMV i Renfe realitzen les accions necessàries per a l’ús de la Targeta Móbilis, o una altra targeta de transport única emesa per l’ATMV, com a suport dels títols de Renfe Viatgers en el nucli de Rodalia de València. A més, també s’ha contemplat la possibilitat de desenvolupar una addenda al conveni marc per a establir la integració tarifària amb els serveis de Renfe Rodalia una vegada l’ATMV tinga en marxa una futura targeta d’integració tarifària per a tots els mitjans de transport.

De fet, cal recordar que paral·lelament a la tramitació d’aquest conveni amb Renfe, l’ATMV ja treballa amb l’objectiu final d’aconseguir la integració no solament de suports sinó també tarifària en totes les maneres de transport de l’àrea metropolitana. Per a això s’estan fent els treballs i estudis preliminars necessaris per a fixar les condicions tècniques i els alces dels treballs de consultoria necessaris per a establir un pla de treball que haurà de ser aprovat pel Consell d’Administració.

Leave a Reply

Your email address will not be published.