fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’augment de pres猫ncia policial i la conscienciaci贸 ciutadana es tradueixen en una disminuci贸 de queixes i avisos de delictes a Onda

L’augment de pres猫ncia policial i la conscienciaci贸 ciutadana es tradueixen en una disminuci贸 de queixes i avisos de delictes a Onda

La formaci贸 dels agents, la proximitat ciutadana i la pres猫ncia permanent del cos de seguretat, pilars fonamentals que destaquen en la Mem貌ria de la Policia Local de 2017.

La regidora de Policia Local de l’Ajuntament d’Onda, Mari Carmen Aguilella, acompanyada del Comissari Cap Miguel 脕ngel Izquierdo, ha mostrat la seva satisfacci贸 per l'”alt grau de col路laboraci贸 i ajuda que presten els onders al treball que exerceix la Policia Local, a trav茅s de les trucades rebudes, com posen de manifest les xifres registrades durant el passat any 2017″.

Aguilella ha destacat que “les dades de la Mem貌ria de 2017 reflecteixen que els ve茂ns del municipi veuen a la Policia Local com un instrument de cohesi贸 i integraci贸 social, que estan per a prevenir i al mateix temps ajudar-los en la resoluci贸 de conflictes”. Concretament, ha informat que la Policia Local ha rebut un total de 5.258 requeriments, la qual cosa suposa un augment d’assist猫ncies directes telef貌niques o de gesti贸 directa al ret茅n respecte a l’any passat. “Aquestes dades indiquen de manera clara que el ve铆 d’Onda considera que el primer cos de seguretat al que acudir en cas de dubte o necessitat 茅s el de la Policia Local, a causa de la gesti贸 professional i 脿gil que es duu a terme amb els seus problemes”, ha concretat Aguilella.

De la mateixa manera, el Comissari Cap de la Policia Local d’Onda, Miguel 脕ngel Izquierdo, ha destacat una disminuci贸 de queixes ve茂nals, que han passat de 1.199 en 2016, a les 1.120 rebudes en 2017, la majoria d’aquestes localitzades tant en les setmanes de festes com en per铆odes estivals en els quals la gent passa m茅s temps en llocs p煤blics com a parcs i jardins.

D’igual forma, Izquierdo ha destacat que l’increment de la pres猫ncia policial en els carrers d’Onda i la permanent col路laboraci贸 amb altres forces i cossos de seguretat (com a Gu脿rdia Civil i Policia Auton貌mica), s’ha tradu茂t en un descens dels avisos i alertes rebudes en Policia Local per delictes contra el patrimoni, que una vegada realitzades les primeres comprovacions i recerques, aquestes han sigut posades a disposici贸 de la Gu脿rdia Civil per a la seva continuaci贸 i si escau finalitzaci贸 d’estes. “Concretament s’han realitzat un total de 185 actuacions relacionades amb aquests fets, enfront de les 218 de l’any 2016, i que tenen a veure sobretot amb els robatoris en habitatges, a l’interior de vehicles, i estafes entre uns altres”, ha destacat Izquierdo.
Aix铆 mateix, s’ha constatat un augment de la resoluci贸 de conflictes, en menys temps, fruit d’una permanent formaci贸 especialitzada dels agents locals i dels nous i millorats serveis que presta el consistori. Prova d’a莽貌 茅s el servei totalment gratu茂t de Mediaci贸 Comunit脿ria que pot sol路licitar-se a l’Ajuntament d’Onda. Els Grups EMIS, formats per agents de policia especialitzats i treballadors socials, orienten en la prevenci贸 i intervenci贸 dels conflictes ve茂nals.

En 2017, la Policia va intervenir en 165 casos de mediaci贸, dels quals 25 van requerir un seguiment especial.

Per a poder oferir aquest i altres serveis els agents estan rebent una formaci贸 continuada i espec铆fica. Concretament, els agents locals han realitzat 259 cursos, la qual cosa es tradueix en 4.488 hores de formaci贸. “D’aquesta manera, l’Ajuntament compta amb una plantilla formada i actualitzada en legislaci贸 vigent, aix铆 com especialitzada en diferents mat猫ries, la qual cosa permet oferir uns millors serveis i de major qualitat als ciutadans d’Onda”, ha afirmat Aguilella. A m茅s, en aquesta q眉esti贸, la regidora ha volgut destacar que la mateixa Jefatura de Policia d’Onda va organitzar a m茅s tres cursos presencials d’especialitzaci贸 i formaci贸 dirigits a totes les plantilles de la prov铆ncia, com van ser el d’Habilitats psicosocials i de gesti贸 de l’estr猫s, el curs DESA de desfibril路ladors autom脿tics o el d’Adre莽a de Festejos Taurins, que tan bon acolliment van tenir.

Finalment, el Comissari Cap de la Policia Local d’Onda, Miguel 脕ngel Izquierdo, ha assegurat que “seguim una l铆nia estrat猫gica, amb una concepci贸 de seguretat basada en la prevenci贸 i a entendre a la Policia Local com un cos pro-actiu i amb eines de resposta urgent policial tendents a la mediaci贸 i a la proximitat. Som conscients que el binomi ‘policia-ve铆’ ha de ser m茅s fort i cohesionat, i en aquesta l铆nia seguirem aportant tots els recursos possibles. Sabem que hi ha marge de millora i en a莽貌 茅s en el que seguirem treballant per a aconseguir les majors cotes d’estabilitat i protecci贸 de les llibertats per als onders”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.