Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’autobús d’Almassora i Borriana fins a la UJI transporta a 3.800 viatgers en el seu primer mes de servei

L’autobús d’Almassora i Borriana fins a la UJI transporta a 3.800 viatgers en el seu primer mes de servei

Joventut sondejarà la satisfacció dels usuaris respecte als horaris i les parades marcats en la fase proves.

El passat 11 de setembre, els Ajuntaments d’Almassora i Borriana van posar en funcionament l’autobús mancomunat fins a la Universitat Jaume I (UJI), gràcies al qual han facilitat 3.849 serveis de transport des de tots dos municipis fins al centre educatiu en este primer mes. D’entre els set trajectes diaris, aquell que més usuaris registra és el de les 8.15 del matí, mentre que el més demandat en horari de vesprada és el de les 13.15 hores.

Així mateix, ambdues administracions municipals treballen conjuntament per a millorar i corregir un servei que es troba encara en fase de proves. Una de les eines que la Regidoria de Joventut pretén utilitzar és la realització d’una enquesta en la qual els usuaris puguen valorar la ubicació de les parades, la idoneïtat dels horaris i la puntualitat del servei i indicar la freqüència d’ús per part dels estudiants. A més, tots dos executius avancen en la creació de l’ordenança municipal que permetrà regular les tarifes mensuals, trimestrals i anuals que, previsiblement, s’aplicaran a partir de gener de 2018.

Per al regidor de Joventut, Xavier Trenco, este primer mes ha posat de manifest “els avantatges que la decisió d’unir l’autobús amb Borriana té per als estudiants d’Almassora”, entre les quals destaca “el major nombre de serveis -fins a set diaris- i de parades que oferim ara”. Cal recordar que la iniciativa de Trenco va ser compartir les despeses del transport amb Borriana i Vila-real, encara que este últim consistori es va retirar abans de l’activació del servei. No obstant això, els dos municipis costaners van mantenir l’acord a fi d’incrementar la freqüència de pas en el cas d’Almassora i oferir el servei en el cas de Borriana.

Durant el primer mes de funcionament, 105 estudiants han sol·licitat la targeta de transport a Almassora, un document que serà vàlid fins al 22 de desembre. A partir de gener de 2018, tots dos consistoris aplicaran les tarifes per a estudiants pel que els usuaris hauran d’obtenir les targetes d’accés al bus de la UJI prèviament en l’Ajuntament d’Almassora i en el Casal Jove de Borriana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.